Камерън пристигна в София в 16.00 часа и около час по-късно започна разговори с премиера Бойко Борисов, след което се очакват изявления.

Вижте снимки >>

В София действат извънредни мерки за сигурност заради посещението на британския премиер. Подсилени полицейски екипи са разположени в центъра около Министерския съвет, президентството, под наблюдение са "Цариградско шосе" и бул. "Брюксел", предаде БНР.

На срещите на Дейвид Камерън се очаква да бъдат обсъдени предложените от Великобритания реформи в Европейския съюз, миграционния натиск и сигурността на външните граници на ЕС, както и теми от двустранен интерес.

Камерън обяви по-рано, че започва обиколка в страните от ЕС, за да ги убеди в необходимостта от реформи в Общността и да търси подкрепа за тях.
Британският премиер иска да предоговори отношенията с Брюксел, преди да бъде проведен референдум до края на 2017 г. за това дали Великобритания да остане в ЕС.

Какво поиска Камерън, за да остане в ЕС >>

Британският премиер ще посети един от двата гранични пункта на браздата с Турция - при Малко Търново или при Елхово, пише "Стандарт".

В София Камерън ще разговаря с президента Росен Плевнелиев и ще разгледа заедно с него Тех Парк Иновационна изложба. Изложбата е част от инициативата на британския министър-председател "Great innovation exchange" за увеличаване на конкурентоспособността на Европа.

Британски бомбардировачи Торнадо извършиха първите си въздушни удари в Сирия само 2 часа, след като парламентът одобри плана на Дейвид Камерън за атака срещу "Ислямска държава".