Герджиков уволни Иван Гарелов заради Йончева

stat
15:03  |  14 март 2017 | Политика / Редактор Надежда Христова /  
Иван Гарелов е уволнен, защото защитил Елена Йончева Иван Гарелов е уволнен, защото защитил Елена Йончева
Сн.: Bulphoto

Иван Гарелов е бил уволнен като медиен съветник на служебното правителство. Това съобщи самият той пред Нова телевизия.
„Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, обясни Гарелов.

По думите му мотивите за уволнението са, че е ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева след възникналия спор между нея и бившия премиер Бойко Борисов дали е имало държавно субсидиране на нейната репортерската дейност.

"Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, коментира още  Гарелов.

Малко по-късно от пресслужбата на Министерски съвет разпространиха официално съобщение за освобождаването му.

"Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания. Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания", пише в съобщението.

По-рано днес в сутрешния блок на Нова телевизия, Иван Гарелов заяви:

Атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Делян Добрев се засегна от последната нейна реплика. Той е знаел, но се отказва от това действие, но го задейства Бойко Борисов. Залогът става много голям. Той залага цялата кампания на ГЕРБ".Последно в Политика


”Тренд”: И след скандалите доверието към ГЕРБ не намалява

Осем месеца след предсрочните избори, разликата между първите две партии е същата като резултатите тогава. При вот сега, ГЕРБ пак биха водили на БСП с около 5%.