В центъра на Варна в дома си бе застрелян бизнесмен с криминално минало. Убитият е Тинко Георгиев, който през 2002 г. е бил арестуван за фалшифициране на евро, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

Toй е застрелян в дома си на улица „Хан Крум“. Убиецът е успял да избяга.

Тинко Георгиев  е собственик на хотелите "Владислав" и "Грийн парк" в курорта Златни пясъци.
Той е имал производство по несъстоятелност на една от фирмите си, а вчера е получил удостоверение за продажба на двата си хотела в курорта, предаде БНР.

Георгиев е имал стар съдебен спор с Иво Иванов - известен представител на криминалния контингент във Варна, който още не е приключил. Иванов има множество полицейски регистрации за измами, съобщава още националното радио.
 
Все още не са ясни мотивите за престъплението, дали става дума за грабеж или е свързано с разчистване на сметки.

Къщата, където е станало убийството, се намира в самия център на града. Тя е разположена на по-малко от 50 метра от едно от най-големите училища във Варна.

Сигналът за убийството е подаден малко преди 17.00 часа. 

Черноморската столица беше блокирана от полицията. Всички изходи на града бяха затворени от служителите на реда. Образували са се големи задръствания.

От полицията отказват всякакви подробности. Единственото, което оповестиха, е че се работи по изясняване на обстоятелствата под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Заведено е досъдебно производство. От Обвинението също отказват подробности по случая.

Откриха телата на двама мъже в Банкя

Столичните полицаи работят по изясняване на тежък криминален инцидент. Сигнал за намерени телата на двама мъже - на 29 и на 75 години в къща в Банкя е подаден в полицията тази вечер в 17.40 часа, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

По първоначални данни става дума за убийство и последвало самоубийство.

Предстоят процесуално следствени действия. Работата по установяване на факти и обстоятелства около инцидента продължава.