Музичко е убит при спецакция до град Ровно, в която имало престрелка, пише РИА Новости, цитирайки зам.-вътрешния министър на Украйна Владимир Евдокимов.

Музичко е бил в кафене и опитал да избяга през прозореца.
Започнал да стреля по полицаите, бил уцелен в крака, но повален на земята, продължил стрелбата и е ранен смъртоносно.

Арестувани са трима души и са отведени за разпит в Киев.

Първоначално излезе, че Музичко пътувал с автомобила си край град Ровно, когато пътя му пресекли други две коли, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на украинските медии, предадоха БТА и БГНЕС.

"Националистът бил изкаран навън от неизвестните лица, които му сложили белезници и го убили с два изстрела в сърцето", написа на страницата си във Facebook депутатът във Върховната Рада Александър Доний.

Музичко бe обявен за международно издирване заради участие в бойни действия срещу руски военнослужещи, посочва ИТАР-ТАСС. Издадена бе задочно и заповед за арест.

Той бе заподозрян като убиец на над 20 руски войници, докато се сражавал на страната на сепаратистките бунтовници в Чечения през 1994-2000 г., напомня агенцията.
Музичко е пуснал в YouTube два видеоклипа, на които се вижда как той апострофира общинския съвет в Ровно, въоръжен с "Калашников", и как удря прокурор.

Полувоенното формирование "Десен сектор", изявило се на барикадите по време на протестите в Киев, се преобразува в събота и стана политическа партия, като включи и други националистически движения. Лидерът му Дмитро Ярош има намерение да се кандидатира за президент на предстоящите предсрочни избори в Украйна на 25 май, посочва АФП.