Окръжният съд в Пазарджик призна Баташки за виновен, но определи, че убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, тъй като Клашнов упражнил насилие спрямо бащата на подсъдимия, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив.

Магистратите смятат, че от това насилие е било възможно да настъпят тежки последици за родителя на убиеца. По искане на 22-годишния Илия делото се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие. Той ще излежи присъдата си при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Илия Баташки е осъден да заплати и обезщетения в размер на 120 000 лева на близките на убития от него общинар, както и държавна такса от 4 400 лева и 1170 лв. съдебни разноски.

38-годишният Северин Клашнов бе избран за общински съветник на последните местни избори от ПП "Дром". Той бе и заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово.
Убийството бе извършено след скандал между две групи мъжe в град Костандово, прераснал в меле, при което Клашнов, по-известен с прякора си Чарли, бил прободен в гърба с нож.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.