Сигналът за открито тяло на таксиметров шофьор в управлявания от него автомобил е подаден около 0.25 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Таксиметровият шофьор е пътувал по пътя от Варна към село Въглен. Тялото му е открито в колата му, паркирана край село Каменар в района на военно поделение.

Над 12 часа продължи огледът на местопрестъплението. В резултат на оперативните действия по случая са задържани извършителите - 26-годишен мъж от Дългопол и 23-годишна жена от Свети Влас.

Работата по случая продължава, предстои на двамата да бъдат повдигнати обвинения за грабеж, придружен с убийство.

След повдигане на обвинението мъжът и жената ще бъдат задържани за срок до 72 часа, а прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Убитият шофьор е на 61 години, а от 2011 г. работи в една от най-големите таксиметрови компании в морската ни столица, която има над 800 коли.
От фирмата посочиха, че той е карал предимно през нощта, като не е известно да е бил конфликтен.

60-годишен таксиметров шофьор бе убит в русенското село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март. Преди това двама ученици се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там младежите нанесли повече от 10 прободни рани с нож по тялото на шофьора, чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. Младежите откраднали портмонето с документите в него, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където ден по-късно бяха задържани.