Трагичната двойна смърт на самотната майка и дъщеря й в Джебел е причинена от хладно оръжие, апартаментът им е оплискан в кръв, вътре цари безпорядък, предаде БГНЕС. Следи от огнестрелно оръжие в жилището на първия етаж в блока до гимназията в Джебел няма.

Вижте снимки >>>

Вероятно Джейлян и дъщеря й са убити с нож преди повече от 4 дни.

Според криминалисти 24-годишната Джейлян се е съпротивлявала, за което говорят прорезните рани. Вероятната причина за убийството е ревност.  Вероятно 7-годишната дъщеря Джейда е станала свидетел на убийството на майка си и поради това е била посечена, коментират полицаи.

Следствените действия ръководи окръжният прокурор Светлозар Лазаров.

Майката и дъщерята живеели на квартира в Джебел. Сигналът за неприятната миризма, разнасяща се от апартамента на младата жена, е подаден в Районното полицейско управление в Джебел от съседи.

Живеещите в блока се усъмнили още повече, след като забелязали, че през последните дни няма никакво движение.  Детето не е посещавало училище през последната седмица и от училището също  търсели причината.

Младата жена е от село Старово, Кирковска община, където е завършила основното си образование. Тя е родена през 1991 година и от известно време живее в Джебел, каза кметът на селото Юсеин Мехмед.

"Селото изтръпна, тук са всичките й роднини, родителите й от 15 години са на гурбет в Германия. Джейлян е разведена, напоследък има връзка с друг мъж", посочи той.