Ахмедов бе обявен за международно издирване по издадена от прокуратурата в Атина заповед за арест. Искането е за предаването му на гръцките власти във връзка с провеждане на наказателно производство за съучастие в убийство на малката Ани, придружено с последващо прикриване на следите от зверството.

От Окръжната прокуратура в Габрово съобщиха, че с постановление от днес младият мъж е задържан за 72 часа. След изтичането на този срок, обвинението ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Назиф Ахмедов (Николай) ще се изправи пред съда заедно с бащата и майката на детето - 27-годишният Станислав Бакърджиев и 25-годишната Димитрина Борисова. Обвинителният акт вече е внесен в съда в Атина. Той е от 51 страници.

Момиченцето бе убито от собствения си баща миналия април. Мъжът разчленил тялото на Ани и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет около централния район в Атина, в който живее в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

В обвинителния акт обаче присъства и името на 30-годишния Ахмедов, както и неизвестно трето лице, чийто генетичен материал е бил открит в тъмното мазе, където е живяло 4-годишното дете. При разследването бил открит отпечатък от пръста на Назиф върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на Ани от стените, пода и мебелите,

Станислав Бакърджиев, Назиф Ахмедов и третият извършител, който все още е неизвестен, са обвиняеми за предумишлено убийство, гавра с мъртъв и използване на оръжие.

Пред съда ще бъде изправена и Димитрина Борисова с обвинение за излагане на риск на непълнолетен, от който риск е настъпила смъртта, като в същото време съдиите отчитат факта, че тя не е знаела какво става с дъщеря й.

Адвокатът на майката Ставриос Джорджиу твърди, че бащата, който е наркозависим, е убил детето от ревност.