Фаталният инцидент стана в понеделник следобяд пред блок на ул. "Бесарабия". Евгени е намушкан с нож от 19-годишния Димитър. Откаран е в "Пирогов", но лекарите не успяват да го спасят. Според първоначалната версия причина за убийството бил спор за момиче - приятелката на Димитър - Деница.

Пред Нова телевизия обаче момичето бе категорично, че причината за враждата между двете момчета не е тя. Деница заяви, че никога не е имала интимна връзка с убития Евгени - двамата били само приятели.

Един път стояхме с гаджето ми на спирката, а Евгени и приятелите му минаха и започнаха да се закачат с Митко. Обиждаха го. Тогава стана бой. Разтърваха ги. Не подадохме жалба, защото си мислихме, че няма да се повтори“, разказа Деница.

Тя твърди, че Димитър си е купил ножа за самозащита, защото се страхувал Евгени да не дойде с други момчета и те да го нападнат с оръжие.

"Никога не е планирал да убива", подчерта момичето, според което провокатор на скандалите е Евгени.

Деница каза, че обича много Димитър и ще го чака да излежи присъдата си, защото не може без него. От няколко дни тя е на успокоителни, защото не може да се оттърси от кошмара. Майка й си взела отпуска, за да я пази, защото девойката искала да се самоубива.

19-годишният Димитър е задържан и засега остава в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Убитият Евгени Тодоров е национален състезател по бокс за юноши в категория до 60 кг и е републикански шампион. Състезател е на "Левски". Според роднините му причината за убийството е ревност, а убиецът още преди месец заплашвал Евгени в социалните мрежи.