Инцидентът е възникнал около 16,10 часа на петролна база след претоварване от ж.п. цистерна на автоцистерна. На място веднага са изпратени екипи на пожарната. Те започнали да охлаждат засегнатите съоръжения и да гасят запалилите се 50 дка сухи треви.

Ранените са 10


При възпламеняването са били ранени 2 души. Единият е с 90% изгаряния и е с опасност за живота. Той е настанен във Военноморската болница във Варна. Другият пострадал мъж е с лека контузна рана.

Към 17,30 часа беше съобщено, че огънят е локализиран. Впоследствие обаче цистерната избухнала, като се е запалила и съседна цистерна, в която имало дизел.

 При взрива били ранени още осем души. Те също са откарани в болница във Варна с контузни рани и обгаряния по лицето и ръцете.

От всички пострадали петима са пожарникарите, двама са работници на фирмата, стопанисваща базата, а останалите трима са мъж и две жени, които
работели на съседен обект.

Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев заяви, че във варненския филиал на ВМА са настанени петима от ранените, сред които е и най-тежко пострадалият. Четиримата пожарникари, които се лекуват там, са с изгаряния между 10 и 20%, уточни той.

От взривната вълна са изпочупени прозорци на къщи в село Езерово. Завод за преработка на отпадъци в района е спрял работа.

До късно в сряда вечерта продължиха усилията на пожарникарите за овладяване на пожара, възникнал от цистерните, както и разгърналия се на около 50 дка площ огън в близост до гарата. Те обявиха, че екипи ще дежурят през нощта, но че не се очакват нови взривове.

Няма опасност за намиращите се в района населени места, не се предвижда евакуация.

БДЖ спря влаковете

20 влака бяха засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово. За пътниците от блокираните влакове бе организира превоз с автобуси от жп гара Повеляново до Варна.

Вижте снимки от мястото на взрива