Десетки полицаи охраняват ромския лидер, докато той е със семейството си в луксозния хотел "Самоков". Още в събота полицията изведе Рашков от селото, за да предотврати разрастване на конфликта.

Малко след 15:00 часа следобед над 30 протестиращи от Самоков и региона блокираха парадния вход на хотел "Самоков" и отказаха да си тръгнат, докато полицията не изведе цар Киро. Според местните, ромският бос и семейството му са там от самото начало на конфликтите в Катуница.

Докато траеха споровете между полицията и протестиращите, Цар Киро беше изведен от хотела през задния вход.

Носят се слухове, че Цар Киро ще се пресели в Самоков, където имал роднини и ортаци. Според последното преброяване, в града живеят 12 хиляди роми, а жителите на града са малко над 30 хиляди.

Днес в Катуница погребаха 16-годишния Павел, който издъхна по време на шествието след убийството на 19-годишния Ангел Петров. Полицейското присъствие в района остава засилено. Такава е ситуацията и в някои квартали на Пловдив.
И президентът Георги Първанов, и премиерът Бойко Борисов посетиха село Катуница. Държавният глава изслуша жителите на селото за  техните сигнали срещу Кирил Рашков ги увери, че срещу ромския лидер ще бъде приложена цялата строгост на закона.

И данъчни, и полиция, и прокуратура вече са започнали цялостна проверка срещу Цар Киро, като до момента е установено, че повече от 10 години той не е плащал данъци, съобщи още държавният глава.

Едно досъдебно производство и пет преписки срещу Кирил Рашков е наблюдавала прокуратурата в периода 2005-2010 г. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив във връзка с изнесената информация за множество случаи, при които прокуратурата е уведомявана за незакони деяния на Кирил Рашков и негови близки, предаде БТА.