На момчето, което било с болно сърце, му прилоша по време на размириците и по-късно почина в болницата. Павел бил приятел на прегазения Ангел, който бе погребан вчера.

Огромна част от жителите на селото се стече да почете паметта на Павел, предаде "Фокус". Дойдоха и негови съученици и приятели от Селскостопанския техникум в Садово, където учил.
Службата отслужи Негово високо преосвещенство пловдивският митрополит Николай.

Журналистите обаче вече са напълно нежелани в Катуница. По желание на близките и приятелите на момчето те не бяха допуснати в близост дори и погребалното шествие. Една от причините е, че в първата нощ, когато стана инцидентът с 19-годишния Ангел и ескалира напрежението, нито една медия не е дошла, въпреки че са били известени, разказаха местни хора.

Мястото, където бе блъснат Ангел Петров, е оградено и на пътя са поставени свещи и цветя.

И президентът Георги Първанов, и премиерът Бойко Борисов посетиха село Катуница. В местната църква двамата запалиха свещ в памет на починалите момчета. Държавният глава се срещна с жителите на селото и след като изслуша много от техните сигнали срещу Кирил Рашков ги увери, че срещу ромския лидер ще бъде приложена цялата строгост на закона.

И данъчни, и полиция, и прокуратура вече са започнали цялостна проверка срещу Цар Киро, като до момента е установено, че повече от 10 години той не е плащал данъци, съобщи още държавният глава. Протестиращите пък го увериха, че конфликтът не е етнически и гневът им е насочен само срещу фамилията Рашкови, за чието изселване продължават да настояват.