Очаква се задържаните да бъдат доведени във Велико Търново за разпит, съобщи БНР, позовавайки се на информация от полицейски източници, пожелали анонимност. Началникът на великотърновската полиция комисар Живко Коцев официално потвърди, че е намерен автомобилът, от който в движение беше прострелян бизнесменът Атанас Атанасов.

Полицейските кучета са надушили следите на двамата нападатели и така разследващите са стигнали до колата. Автомобилът е намерен опожарен в гора между търновските села Пушево и Керека. Дори хеликоптерите, които претърсиха района не са успели да го забележат. Гореща следа за разследващите е и намерена на мястото на разследването бутилка минерална вода с етикет на известна верига бензиностанции. Иззети са записите от охранителните камери на всички бензиностанции в региона на Велико Търново.

На 3 август 45-годишният Атанасов от Велико Търново, който има регистрирани две фирми за цифрова телевизия и интернет, бе прострелян и тежко ранен от двама неизвестни извършители край Въглевци. Той, както всяка седмица, тръгнал към Стара Загора, носейки стари приемници за цифров телевизионен сигнал в колата си. Тогава нападателите го засекли около 10.30 часа, недалеч от прохода Хаинбоаз, край село Въглевци. Открили огън по шофьора и по гумите на лекия му автомобил, след което изчезнали в неизвестна посока. Веднага на място бяха изпратени екипи на полицията и блокирани всички входно - изходните артерии на Велико Търново по посока Хаинбоаз.