Трагичният инцидент се случи около 19 часа на 2 юни на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. 43-годишният Георги Сапунджиев навлезе с джипа си "Land Rover" в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегази 4-годишния Паоло Иванов. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло загина на място.

Преди около две седмици сме внесли документите в Окръжна прокуратура, като по закон те имат един месец, за да насрочат дело", обяви главният разследващ полицай Валентин Георгиев, цитиран от Дарик радио.

Той разкри, че преди края му делото е пращано в прокуратурата по искане на защитата.

След това бе върнато при нас, но работата вече приключи. Прокуратурата има един месец, за да насрочи дело", обясни Георгиев.

В този срок наблюдаващият прокурор Румен Арабаджиков трябва да напише и внесе обвинителния акт в съда.

43-годишният шофьор Георги Сапунджиев е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и неспазване на правилата за движение. Първоначално той бе задържан, но след това съдът го пусна под "домашен арест".

Директорът на полицията в Стара Загора Иван Чолаков заяви, че полицаите стриктно следят дали се спазва наложената на Сапунджиев мярка за неотклонение.

Все пак няма как да поставим полицаи пред дома му, защото ще ни обвинят, че му нарушаваме правата. От наша страна обаче проверките са направени - и от цивилни полицаи, и от униформени", заяви Чолаков.

По закон, ако Георги Сапунджиев бъде признат за виновен, може да получи между 3 и 10 години затвор.

Майката на Паоло: Не съм добре

"Не съм добре. Не мога да кажа че съм добре, защото не съм", заяви пред TV7 майката на Паоло Красимира Иванова. Жената, която е психолог, все още е в болнични и не се е връщала на работа.

"Много често тези, които трябва да следят за спазването на законите, ги нарушават", каза Красимира, като даде за пример вчерашната трагедия в село Крушевец, където пил граничен полицай блъсна и уби 11-месечно бебе.

"Пазете децата, защото както казваше една моя приятелка, те трябва да са нашето бъдеще, а не нашето минало“, призова майката на Паоло.