Малко преди 19.00 часа вчера детето карало колело в района на произшествието, а край него били родителите му.

45-годишният водач на автомобил "Ленд Роувър" влиза в кръстовището на ул. „Кольо Ганчев” с ул. „Цар Симеон Велики”, която е пешеходна зона, предприема забранена маневра – завой наляво, и блъска 4-годишното момченце, обясни говорителят на ОД МВР – Стара Загора Ваня Кръстева по bTV.
В момента на инцидента детето е управлявало велосипеда в тази пешеходна зона, добави Кръстева. То е загинало на място.

Вижте видео >>>

Шофьорът е изведен под полицейска охрана от периметъра на инцидента. Той твърдял, че дори не е усетил, че блъска дете.
Направени са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Водачът е задържан за 24 часа, после бе взето прокурорско решение за задържането му до 72 часа.
Във вторник следобед Окръжна прокуратура-Стара Загора повдигна обвинение на шофьорът за нарушаване на правилата на движение и причиняване на смърт.
Той е в болница, защото е ударен с камък по главата.

Детето, което се казва Паоло, е било заедно с родителите си Иван и Красимира, и със сестричката си Анджела, с която са близнаци. Заедно с тях колело е карало и друго дете, предаде Дарик радио.

Родителите не са можели да имат деца повече от 10 години и Паоло и Анджела били дълго чакани.

В 10 часа днес на местопроизшествието започна протест под мотото „Спрете убийствата на пътя”, предаде Радио Стара Загора. Организаторите от Фейсбук групата „Моята Стара Загора” призоваха всеки съпричастен с болката на семейството да се включи в акцията и да поднесе цвете.

Хората искат да бъде затворена ул. "Кольо Ганчев" откъм пешеходната зона. Към момента тя е свободна за движение на автомобили и изключително натоварена, коментират шофьори.