Разстоянието от Цариградско шосе до кръстовището при Телевизионната кула на булевардите "Пейо Яворов" и "Драган Цанков" се изминаваше за близо 30 минути.

Зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов съобщи, че ремонтът ще продължи 6 месеца. Новото съоръжение ще бъде на две нива и без светофари, което ще ускори трафика с около 8 минути в пиковите часове, съобщи БНР.

Заради строителството на естакадата се забранява движението на пътни превозни средства в десните ленти на бул. ”П.Яворов” и бул. ”Драган Цанков” от 9 до 19 април, съобщиха от Столична община. СДВР ще осигури постове за контрол и регулиране на движението.
Първият етап от изграждането на проекта ще е до 19 май, като се предвижда в средните ленти да бъде запазено движението.

Ремонтът предвижда понижаване на нивото на т.нар. алея Яворов като движението там ще се осъществява по траншея, а нивото на бул. "Драган Цанков" ще се запази. Освен изграждането на самото съоръжение, се предвижда ремонт на пътната настилка - подмяна на паветата с асфалт, както и обособяване на две ленти в посока, каза още зам.-кметът.

Този проект е изключително важен, не само по отношение на трафика, но и за състоянието на въздуха в София, обясни Христов. Общината очаква спад от 52% на отделянето на праховите частици, азотните и въглеродните окиси в участъка.