Две тела извадиха спасителите от развалините на жилищна сграда в град Луцк. Пететажният блок, построен в началото на 70-те години на миналото столетие, рухна, след като носещата конструкция между първия и втория етаж поддаде.

Осемнадесет от обитателите на осемте апартамента са били изведени невредими, а една жена е в болница с травми.

Трагедията вероятно е можела да бъде предотвратена, тъй като е имало признаци за предстоящото срутване. Преди две седмици на фасадната стена на мебелния магазин, който се е помещавал на втория етаж, се появила голяма пукнатина. При ремонт две години по-рано собствениците на магазина са премахнали част от носеща стена.

Също тази сутрин самолет с двама пилоти и шестнадесет парашутисти претърпя авария недалеч от столицата Киев, съобщава украийското Министерство на извънредните ситуации, цитирано от ИТАР-ТАСС. Петима от хората на борда са загинали, а други тринадесет са получили различни наранявания и са настанени в болница.

Машината Л-410 е била собственост на пилотска школа и е извършвала учебен полет от летището в град Бородянка. По всяка вероятност причина за аварията са станали лошите климатични условия, включително силният вятър и проливният дъжд. Министерството на извънредните ситуации обяви, че се провежда разследване на обстоятелствата около катастрофата.