Така той ще получи най-леката възможна присъда, въпреки че нараняванията на гинеколожката са по-тежки, заявиха от защитата.

Днес Софийската районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу Стоянов за престъплението, което беше извършено на 1 юли 2017 г. в сградата на болницата. Около 12.40 часа, на междустълбищна площадка на втори етаж, чрез нанасяне на удар в областта на главата на доктор Албена Георгиева Гагова, й е причинил лека телесна повреда.

Тя се изразява в мозъчно сътресение, счупване на носните кости без дислокация на фрагментите и разкъсно-контузна рана на горната устна, реализирали медикобиологичния признак „ВРЕМЕННО РАЗСТРОЙСТВО НА ЗДРАВЕТО, НЕОПАСНО ЗА ЖИВОТА, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В обвинението е посочено, че телесната повреда е причинена на медицински специалист – ординатор акушер-гинеколог, при и по повод на службата и функцията му. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 5 години.

Защитата на д-р Гагова обаче съобщи, че прокуратурата е отказала повторна съдебно-медицинска експертиза с участие на специалисти невролог и реаниматор.
Не е уважено и искането да се изиска медицинския документ на Спешната помощ в деня на инцидента, който описва състоянието на пострадалата лекарка.

„Самото наказание е съвсем различно, а и превенцията, която се очаква при самата присъда на това лице – освен личното спрямо него, че ще бъде наказан, ще повлияе и в самото общество, че едва ли не всеки може да си бие и после да си отговаря за по-лекички неща, отколкото това, което действително се е случило“, коментира адвокатът на д-р Гагова – Иван Петров, пред bTV.

Владимир Стоянов стана известен с прозвището Владо Плацентата, защото причината да удари лекарката бил нейният отказ да му даде плацентата на новороденото му бебе. След удара той избяга и се укри, но часове по-късно бе задържан. Мъжът остана в ареста до края на август, когато беше освободен с мярка "подписка".

Той отрича да е удрял д-р Гагова, като се мотивира с това, че няма видеозапис, който да го доказва. Той дори опита да прехвърли изцяло вината върху нея.

„Не се чувствам виновен. Не съм направил нищо лошо на никого. Доколкото разбирам, хора са видели скандал, но не са видели бой. Мисля, че родителят е бил ядосан.Въпросът е дали д-р Гагова е нападнала този родител? Може тя да е знаела, че там няма камера и да го е нападнала в гръб на стълбите и той да се защитил.", заяви неотдавна Стоянов, който очаква да му бъде изплатено обезщетение и прокуратурата да му се извини.

Междувременно той беше задържан и за притежание на незаконно оръжие, но отново освободен.

Д-р Гагова: Искам да си върна живота