В събота екип на "Спешна помощ", който бе извикан заради препила 15-годишна ученичка в София, бе пребит от нейни приятели.

Срещу тримата задържани няма годни доказателства.
Според съда в разпознаването на тримата младежи, които останаха задържани, е участвал само шофьорът на линейката, а лекарят Красимир Йорданов и медицинската сестра не са били извикани.
Два пъти е правено разпознаване с едни и същи хора, само един задържан е бил сменен с друг.
От съда съобщиха, че разпознаването от шофьора също не може да се приеме, тъй като е опорочено – не е направено според изискванията на закона.

Освен това не е присъствал нито един адвокат на уличените в побоя, смята  съдия Стоян Мадин, предаде bTV.

„Съдът е арбитър. За оправдателните присъди отговорност носят прокуратурата и МВР”, заяви съдия Мадин на излизане от съдебната зала.

Така след днешното решение на съда всички шестима заподозрени за нападението вече са на свобода.

Ако прокуратурата реши, може да протестира решението на Районния съд за Илиян Димитров, Даниела Николова и Ленко Панов.
Панов е на 45 г. и е баща на абитуриента Ади Панов, който празнувал завършването си. Мъжът обясни пред магистратите, че сам отишъл в полицията.

Лекарят от екипа - д-р Красимир Йорданов, обяви по-рано днес, че ще съди нападателите си, предаде Дарик радио.
Медикът призна, че и друг път е бил обект на агресия, докато е изпълнявал задълженията си, но подобно нападение преживява за първи път. В момента д-р Йорданов е в болничен.

Медици в няколко големи градове протестират символично срещу насилието над лекари и медицински работници. Те заплашиха да спрат работа, ако до 15 юни не бъдат защитени със закон.

Междувревременно Сливенският районен съд даде три месеца затвор за 29-годишен мъж, нападнал екип на Спешна помощ на 21 януари 2013 г.
Тогава по време на преглед и при опит да му бъде оказана медицинска помощ, пациентът нападнал медицинския екип. Той ударил по лицето лекаря и медицинската сестра.
Присъдата е била постановена след споразумение между обвиняемия и Районната прокуратура. Осъденият ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим.