Тази сутрин между 8 и 9 ч. се образува най-голямото задръстване по булеварда от Орлов мост до Окръжна болница в посока "Младост". Тежко задръстване се оформи и около Телевизионната кула, както и на светофара при Семинарията и на бул."Ситняково" по алея "Яворов".

Вижте снимки от ремонта>>>

От 1 април до 15 май включително се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”.
Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на „Цариградско шосе” в същия участък.

От 16 май  до 25 юни включително ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на „Цариградско шосе” при „Д-р Г. М. Димитров”.
Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно на „Цариградско шосе” в същия участък.

Временната организация на движението се въвежда във връзка с рехабилитация на „Цариградско шосе” от надлез над „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”

Ремонтът сваля позволената скорост по булеварда от 80 на 40 км в час. Ограничението ще важи до есента.

Рехабилитацията на пътния участък между двата моста трябва да приключи до средата на септември. Заедно с надлезите ще бъдат подновени главните пътни платна. До края на ноември ще са готови и локалните платна, както и автомобилният тунел под булеварда.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Докато текат ремонтите, шофьорите може да намерят по-удобен вариант за движение, като използват алтернативни маршрути през "Шипченски проход" и "Мадрид", съветват от общината.

Ремонтът на "Цариградско шосе" е поредният, който ще затрудни допълнително придвижването в столицата. Ремонти предстоят и на булевардите "Ботевградско шосе", "Никола Мушанов" и "Овча купел".  А още в края на февруари започна ремонтът по изграждането на двуетажното кръстовище при Лъвов мост.