Коментари - Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе”

От днес започва ремонтът на столичния бул. “Цариградско шосе“ по моста на 4 км. Движението се извършва двупосочно в едното платно, което доведе до големи "тапи"

Обратно в новината

Коментари - Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

Коментари

Данчето Фандъкова кмет доживот пак ще гласувам за нея селяните да цъкат минуси тъкмо ще ги преброим

ае Данчето да сложи една дневна винетка за транзитно преминаване на центъра на цена 20 лева... да видим колко удобен ще ви стане и градския транспорт и велосипеда.... и колко по чист ще стане въздуха...

Абе как бре, не се остава лесно любимата Вектра на гасссс! Знаеш ли колко буркана е довлякла от село, м?

Всуе се пънете, червени тролове. Пак ще си изберем Данчето за кмет (ако бат Бойко не я направи премиер след едни евентуални предсрочни избори). Вие кметското място в София ще си го гледате през крив макарон още много, много години.

Ако е вярна статистиката, че над 50% от хората работят на разстояние до 7 км от дома им... следва, че трафика ни е по скоро абсурден .... даже лично според мен за целия център трябва да се въведе дневна винетка на цена поне 20 лева за транзитно преминаване... То тоя въздух направо го отровихме...

Аз работя на разстояние 12 километра от дома ми. А имам колеги които живеят на още по-далечно разстояние. Това проблем ли е? И защо аз винаги съм в статистиката на малцинствата - под 50%??? Не мислите ли, че може би заради фалшиви статистики???

ми не мисля... чак пък някой да си прави труда да фалшифицира подобни данни.... аз съм работила на 20 км от дома ми, сега работя на под 5 км....

бях там сутринта-тия просто ще се изядат.озверели физиономии,клаксони,засичания,грозна картинка...

Все пак си у БГ-то

Абе село и тили дойде да правиш калабалък я марш обратно в кръчмата

Има си метро. Онзи ден изминах разстоянието от станция Младост 1 до Цариградско за 20 мин, без да си мъча колата по задръстванията. Откога са предупредили, но йок - я че одим с кола. Ама искам и пътищата да са ми модерни.

Браво умнико, и пак да гласуваш за ГЕРБ!

Ами значи, с колата от къщи до работа отивам когато няма ремонти или задръствания точно за 20 минути. Ако използвам метро, ще ми трябва и трамвай, и пътуването ми (с часовник съм го засичал до минута) продължава минимум 1 час, понякога и повече - час и половина. Ха сега познай кога ще сляза от колата?

купи си велосипед, ще ходиш на работа за 40 мин, и ще си здрав ;)

Еми точно обратно на твойто други няма да си ползват колите.Всеки който с какво му е удобно с това ходи на работа.

Когато излежеш от гората

гост ( нерегистриран ) 01.04.2014 11:19 а за ремонта на пазара Димитър Петков - направиха ремонт на самия пазар, направиха хубави магазинчета, но прилежащите улици станаха още по-зле, дупките са огромни и с кола трудно се минава, за тях не стигнаха парите или??? ================================================== Прави, моля те, разлика между инвестиция и разход. Кметицата инвестира в павилиончетата, за да вдигне наемите на търговците. Оправянето на улиците за да не си трошим ти и аз колите на нея й се струва живо набутване - няма келепир!

К'ЪВ "ПРОСВЕТЕН" СИ ТИ, БРЕ?! ТИ НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ ОТ СЕЛО. ЩЕШЕ ДА СИ ВИЖДАЛ КЪДЕ СЕ ПРАВЯТ РЕМОНТИ И КЪДЕ СА СЕ ПРАВИЛИ. УЧАСТЪКА, КОЙТО СЕГА СЕ РЕМОНТИРА НЕ Е ПИПАН ОСНОВНО ОТ 40 ГОДИНИ. ПАРТИЙНИЯТ СЕКРЕТАР ЛИ ТИ ПОРЪЧА ДА ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ?

Ние от малките градове се молим на господа някой да ни направи ремонт, а вие с претенции...

Браво за коментара. Точно така е.

СЕЛЯНДУРИТЕ ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ ОТ СОФИЯ ! ДА ОТИВАТ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА ДА УЧАТ И РАБОТЯТ ! ГОТОВАНЦИТЕ НЕВЪЗПИТАНИ !

като ти гледам изказването, в главата ти е като в пленарна зала - пусто, празно и пулен shit

Milena

от кое селце или малък градец довтаса в София, та и устата ти знае да ръсиш неграмотно простотии

Я кажи бабати и дедоти от кое село за да видим колко си столичанин.

Благодарим Ви за коментара. Очакваме Ви да си получите възнаграждението.

Сега го ремонтира другия крадец Калистратов ("Напуснал" ГБС и и създаде собствена фирма за да не се набива на очи че само ГБС строи). Който е гепил преди Гепи и сега!Със сигурност има и по добри фирми от Калистратов (Да не говорим че е фирма на 1-2 годинии няма история. Как така спечели обществената поръчка?

Стига сте ревали, че това ви пречи, онова ви пречи. Като не ви харесва си взимате колицата и женицата и се връщате там, от където сте дошли. Гаранция, че там няма задръствания, няма натоварен трафик, а четири светофара на кръст + два знака стоп. Като се изсипахте тук и задръстихте София сега няма да ревете, а ще си трайката. Освен това има градски транспорт, метро, колела, пеша - една камара други начини за придвижване, защото реално задръстването е от вас, не е от мен.

Milena

Браво, ама изсипалата се селяния в София няма да те разбере. Изнемогват тука с наеми и ниски заплати, ама тука да са. Най хубаво е почивните дни , като се пръждосат на село да копат. Тогава София е тиха и уютна.

Абе защо ни занимават със софийски новини на челната страница?! Да си ги турят в раздел софийски.

е ти пък що ги четеш :D

Добре де, какъв толкова ВИ е проблема, че ремонтират... е как да стане без затваряне на улици и без неудобства... ще се потърпи и това е, няма как без неудобства

прав си за ремонтирането, но ТЕ ремонтират едновременно всички алтернативни пътища. Защо не довършат една пътна артерия и после да могат хората да се пренасочат от там, докато ремонтират друга???

Понеже ми писна да го чета това, то най-любезно ви напомням, че беше направен ремонт преди СЕДЕМ години на съвсем друг участък от този дълъг магистрален булевард и въпросният участък си е чудесен, напук на надеждите на троловете. Сега ремонтират участък, който не е пипан от направата му, а са му правени само кръпки. Хубав ден!

Ама страхотен е участъка, ама за сърф със тези вълнички. И понеже няма коловози точно на Орлов мост е направо чудесен. Точно преди и след светофара на Орлов мост (и в двете посоки) можеш спокойно да провериш качеството на пломбите си.

Всеки ден минавам с кола от там и не ги усещам тези вълни, за които толкова пишете. В началото наистина ги имаше, но сега не. За коловозите сте напълно прав, но след 7 години тежка експлоатация, мисля, че е нормално да се появят. Поздрави!

ГЛУПОСТИ! ТИ НИКОГА НЕ СИ МИНАВАЛ ПРЕЗ ОРЛОВ МОСТ С КАРУЦАТА СИ?! ЛЕКИ ВЪЛНИ ИМАШЕ ПРЕДИ 7 ГОДИНИ, ВЕДНАГА СЛЕД РЕМОНТА... ПОСЛЕ СЛЕГНА И НИКАКВИ ВЪЛНИ НЯМА. А НАСТИЛКАТА Е ЗДРАВА, ВЪПРЕКИ НЕСПИРНИЯ ПОТОК ТАМ.

Недей да лъжеш. Въпросният участък беше ремонтиран за сметка на фирмата, допуснала вълничките, а не за сметка на общината, т.е. за наша сметка. Рядко минавам по Цариградско, но преди 2-3 седмици минах по въпросния участък - асфалтът е като стъкло.

Не, ремонтира само от Орлов мост до Ситняково. Още някоя червена гнида да пита за това? И да, ремонтът беше некачествен. Мостовете на 4ти километър и Младост имат нужда от ремонт от МНОГО ОТДАВНА, и е пълен късмет, че не е станал някой инцидент досега.

Иска им се на червените боклуци да добарат и София, ама няма да стане. В последните години два града в България се развиват добре. Това са София и Бургас. Не че няма кражби, не че разни паразити като Диков не смучат, ама поне нещо се прави. Червените газ пикаят като гледат, че нещо се прави, ама така е ляво ориентирани - може да се направи така, че не всичко да се открадне, а нещо да остане и за хората.

София няма да има червен кмет никога!

Някои колеги тук питат защо ремонтът започва сега, а не летните месеци, когато София се разтоварва от трафика. Преди да питате, трябваше да си зададете въпроса - какви са температурите на въздуха през юли и август и какво ще стане с асфалт, положен при 32 - 35 градуса на сянка, а на слънце сигурно 40 градуса. Гарантирани вълнички, а после вой срещу некачествено изпълнение. Неслучайно през лятото се забранява движението на тирове по магистрали и шосета при температура на въздуха над 32 градуса, не мислите ли?

Ако си мислиш, че ще полагат асфалт юни или септември си се излъгал жестоко. Имат подготовка на трасето, конструкции, подготовка за полагане на асфалт и полагане на асфалт, а накрая маркировката. Процедурата по въвеждане на съоръженията в експлоатация също ще отнеме време. Сметни си сега сам приблизително кога ще се положи асфалта.

Milena

хем не разбираш, хем си невежа и простоват, хем пишеш. Пий си хапчето и иди да си играеш навън

Виж сега, знаем, че ако този ремонт го правеше Батко и Братко, или евентуално Кадиевчето - щеше химни да пееш за тях. Но това е щото си опериран мозъчен инвалид. Какво да се прави, червената чума още е жива.

Всички са предупредени. Защо продължават да влизат в центъра с коли. Има обществен транспорт. Нямат основание за протестиране.

еми като семейството е взело 2 коли на лизинг - няма да ръждясват я. лизинга тече, а и билетчета и карти да купуват- как си я представяте тая работа. пък и социалното им положение на кредито-ползватели не им позволява да се мешат с простолюдието по спирките.

Не ги лъжи,а ги насочи към терминал 2 , 2000 000 заминаха, останалите 6000 000 да побързат към света в който има тротоари,пътища,обществен транспорт на немузейна възраст!!!

Да им е честита на софианци и гостите на София кметицата фъндък, но тя знае как и откъде се краде повече пари, затова за мандата и за втори път правят ре4монт на този булевард!

Ами като се очаква проблемите на София да се решават от Самоковска даскалица ще е така. По времето на ГРОБ имаше един лаф "Пожарникар за премиер, физкултурник за шеф на МВР, даскалица за кмет. После се питаме какво не е наред със България".

Пак много по-добре от алтернативите които в моента са турци, синчета на комунисти или екстремисти...

Имаше един лаф: Вие не сте в задръстване, вие сте задръстването! wwwtedcom/talks/jeffspeckthewalkablecity

Ако повечето хора осъзнаят малоумието да ходят с нужда и без нужда с колата навсякъде, може и да се реши проблема. Ползвайте повече метрото и няма да чакате в задръствания. А ако сте свикнали да се возите само в колата- ще чакате ... Ей толкова е просто всичко

Чакам да се повозиш от спирката на метрото в Овча Купел, Павлово, Княжево, Левски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Сухата река, Подуене и д.р.

В районите, които обслужва Цариградско, има метро, ама ляво ориентираните демагози забравят да го споменат това.

метрото все още обхваща само 30 процента от града. а в часовете-пик там е много готино и задушевно. засега може да реши само малка част от проблемите.

Аз едно не мога да разбера - защо, като ви кажат, че се прави ремонт, и вие всички, като че ли нарочно, яхвате всички семейни коли едновременно и отивате да се блъскате и да правите задръствания. Нормалния човек, като му кажат, че щ има ремонт и го помолят по възможност да не ползва колата си в периода, ще използва градския транспорт и ще потърпи в името на по-доброто състояние на нещата след ремонта. Тъй че вината си е изцяло на шофьорите - не може да отидеш с трамвая на работа, трябва да покажеш социален статус, като дойдеш с бричката си на работа.

Да имахме уреден градски транспорт, да се случи нещо подобно. Ще те посъветвам да почакаш малко на спирката на Плиска или на спирката не Семинарията някакъв транспорт и тогава да обясниш пак. Струва ти се, че всички са излязли с колите защото целия трафик преминава в една лента и съответно пропусквателната способност е нарушена, дори и да са по-малко колите, така изглеждат във пъти повече. Още нещо - колата отдавна е необходимост, а не въпрос на социален статус.

Че какво му е на транспорта? Като познаваш от София само Плиска и Семинарията и Лъвов мост ще мрънкаш. Да споделя опит. Преди 1 год си затрих документите. Всичките! Барабар с шофьорската книжка. Последните 15 год не слизах от колата (такава ми е работата) Оказа се, че 2 седмици минах в пехотата и установих, че ако си направиш план на маршрута се придвижваж доста добре. Оказа се, че от Лъвов мост до Младост 4 стигах за 30 мин с транспорта! (Сколата го взимах за 40-45 мин).Невероятно но факт. Разписанието +- 5 мин от обявеното на табелата на спирките се спазваше. Та купувах си дневна карта и, вярно сменях по 4-5 линий, но стигах за 30 мин! За мен проблема е състоянието на автобуси и др. -много са раздрънкани като и МИРИЗМАТА вътре. Хорааа къпете се беее! Това поне не зависи от общината. Сега съм пак с кола, но когато отивам към центъра гледам да ползвам транспорт когато мога или търся алтернативи на ОБЯВЕНИТЕ места за ремонт. Е вчера се прецаках, че забравих за Никола Мушанов и си отвисях 30 мин ама.. това е, правим грешки. Лек ден и не се нервирайте! Ще се отпуши града ни лека полека (както стана на Иван Гешов)

Това е положението, след като хората са се ограничили, иначе задръстването, щеше да започва от Калотина и да свършва в Пловдив :) Като свърши ваканцията, тогава ще е големият купон. Сега мога спокойно да ходя пеш, но когато училището започва под час, а рейсът не спазва никакво разписание ...

...неееее! На нас определено не ни трябват политици, за да се мразим и да намираме начин да се хапем, дори когато новините са добри.

Така е защото ни липсват необходимото възпитание,култура и отношение към другите хора.Някой беше казал"Ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя"

Незабавно да се промени работното време на част от дебелосерковците-чиновници и секЛецарки, за да могат гражданите и техните деца да работят и посещават нормално учебните заведения.Раб.време:От 11 до 20 часа!.

За да се "усвоят парите преди падане от власт

Хора стига сте говорили. Слезте от тия коли, качете се на колела, пеш, Автобус. Транспорт ли няма кво ли...Тука в Германия има по лоши условия и сроковете са им доста по разширени, ама никои не роптае...минава си по обиколните маршрути или ползва друг транспорт...А сроковете...една отсечка от 100-200 м дето почти целия квартал минава, обхния и маршрут и е около 3-4км...а при обхода задръстването е колосално...но никой не роптае...и я правят вече 2-ри месец...пълна разруха нали?

Аре да не ми даваш Германия за пример. Ела си тук да се возиш на 30 годишен икарус без климатик и да се опитваш да оцелееш със колело по улиците.

Или пък да чакаш като паяк на спирките и да ми дойдат преръпнени и да чакаш още. Градския транспорт почти го няма с сф, само метрото върши работа само в някои райони. За останалите - колите е единствения начин. А примера на Германия оня по добре да се скрие...

Ляво ориентираният Доналд Дък явно не е излизал от къщи доста години. Какво да се прави, съдба...

Aма сте мрънкалници! Като не ви кефи, обранто към родното ви място! Там със сигурност няма задръстване!

Гледам коментарите тук отново са на база политически пристрастия .Смешно е...... Ще кажа моето мнение по въпроса . За мен времето за ремонт на това възлово трасе е избран абсолютно неадекватно , защото същия можеше да се направи тогава , когато трафика е доста намален( летните месеци , сезона на отпуските) , но както повечето неща случващи се в милата ни татковина и това е недомислено и безумно.

Времето е април-септември. 6 месеца. Дали щеше да ти е по-добре юни-ноември?

Април-септември е срокът за ремонт на всичко, което включва надлез, инфраструктура под моста и т.н. Ремонта на самия мост трябва да е 45 дни, считано от днес. Т.е. до средата на юни. Което автоматично довежда до въпроса - защо именно сега?

Пътната мрежа в София - я знаем всички. Лапането на Наши Данъкоплатски пари от 'наште' - също. Необходимостите-Ни - хептен ! => Какво друго Ни остава освен да им го Забодем ?! ------ Конкретно по Тази тематика - ако позволите бих предложил : А. Систематично 24ч наблюдение от Наша страна и Нонстоп Публична Дискусия/Осведомяване (Защо пък не и тук, в Тема към Форума-Ни ?!) Б. Незабавни контакти в случай на нередности със Съответните структури (Само към кака-Ни Данче дали е Достатъчно ?) ....и като Начални Взисквания : - ремонтната дейност да се концентрира в Ненатоварените с трафик часове/дни - да се инсталират шумозаглушаващи и прахоспиращи екрани (при нужда от такива) - Незабавно да се помисли за Дълготрайно Решаване на проблема с трафика (широчина на платното, устройства осигуряващи Отсъствие на задръствания, логика и дизайн на детелините/входовете/изходите...и т.н.) ----- Сигурен съм че тук във Форума-Ни има Архитектни, Строителни/Пътни Инженери, Строителни Специалисти....както И Всички-други Необходими-Ни ! -- Кажете ако обичате, Колеги !

Новината е всъщност първоаприлска шега. По Цариграско се минава както обикновено със 120 километра в час и няма абселютно никакви задръствания.

Мрънкачи!!! Селото ви зове. Загръщайте домати, сейте картофи и боб. В петък ще ви дам още задачи

Никой не реве срещу ремонтите, а срещу некадърното планиране (ако изобщо такова е имало). Не можеш да запушиш по-голямата част от основните артерии на един милионен град и да очакваш хората да са доволни. Отделен е въпроса каква е цената на ремонтите!!!

Таралясника пред блока - и с метрото. Точно пък за цариградско ама ВЪОБЩЕ нямате право да мрънкате, щото има метро. МЕТРО! Ти виждал ли си метрото бе сопол?

Абе клоун метрото всички квартали на София ли обхваща, а да ти го натикам в голямата устичка?

Виждам го метрото, всеки ден спира в Павлово :)

Прятелю, и по-надолу ти казах, че си елементарен, обаче не предполагах, че си чак толкова. Ти знаеш ли на какво разстояние от Цариградско шосе се движи метрото? Замислял ли си се, че не всички които се движат по този булевард са от Младост? А знеш ли, че по първоначалните планове на метрото, то трябва да се движи под Цариградско, за да не се увеличава трафика по него в бъдеще? Това елементарно прозрение са го получили нехаресваните от теб архитекти на бай Тошо, а обичаните от теб архитекти на Софиянски го изместиха на пичка си лелина, скоето се увеличи цената няколко пъти, съответно и комисионните, а резултата с движението е плачевен.

Олеле!Ужас и безумие драги зрители!Всички булеварди затвориха тези да могат да пълнят касите за изборите!Сега и бул.България ако затворят пълен блокаж на Столицата!Некъдърници

Булевар България е затворен поне от две седмици заради "подмяна" на трамвайните линии и археологически разкопки на ВИК и в двете посоки.

Гледай сега, айде иди мини по булевард България, и тогава разправяй че е затворен. Щото от новините дето ги гледаш на телевизорчето с кинескоп, нещата не изглеждат по същия начин.

Това което виждам аз е ремонт от 1 Април до 25 Юни . Ха сега да видим колко време е това и дали лятото нямаше да стигне. Искаш да кажеш че ако се почнеше Юни щеше да е паднал. Хайде по сериозно.....

До 25 Юни е ремонта на тази естакада. После следва пътното платно и моста при Младост - до края на септемрви.

Което повдига интересния въпрос защо не се правят едновременно. Някак 3 месеца без Цариградско ми звучи по-добре от 6-7 месеца адски задръствания по Цариградско.

а за ремонта на пазара Димитър Петков - направиха ремонт на самия пазар, направиха хубави магазинчета, но прилежащите улици станаха още по-зле, дупките са огромни и с кола трудно се минава, за тях не стигнаха парите или???

Хвандъкова като почне да прави ремотна дейност освен задръствания не прави нищо друго.Абе кофтито за автобусите и тия дето ходят на работа с автобуси.Инак да му мислят селяните мутри в лимузините си нали си ги тачат и обичат кат жени.

да се ремонтира е добре, но не правиха ли преди години също ремонт на отсечката от Окръжна болница до Орлов мост???

Правиха от Орлов мост до бул. Ситняково. Оставиха си ръцете естествено.

Че, батко и братко ако пипнат ремонтите ще си останете само с дупките и отново спрени фондове.

Безумните ремонти са защото така се крадат най-лесно и бързо държавните пари , а парите се разпределят по шуро-баджанашка линия.Главните виновници са Фандъкова и Диков.И на двамата мандатите им приключват и крадът с г*зовете си....А ние ще си гнием по задръстванията... Булгаристан!

Ако не се строи - що не се строи. Ако се строи - ама те крадат. Какво искаш бе, червен боклук? Да сложим някоя червена гнида за кмет на София ли? Няма да стане.

Немедленна оставка на Фандъкова - слуга на Кръволока Борисов! Защо се ремонтира този мост, преди да е паднал и убил десетина човека?! Да не говорим колко пари ще се похарчат, които могат да бъдат раздадени на ромски пенсионерите и тъмнозелени тролове, за да подпомогнем предизборната им трапеза! НЕ на асфалта, ДА на бетона в Карадере, ДА на социалната политика, спонсорирана от работещото българско малцинство!

Чакай бе ГЕРБерастио, нали Винету ремонтира Цариградско море (преди ремонта от него беше познато като Цариградско шосе)? Ще ти отрежат от надника, че така го злепоставяш.

Ако бяхте от София, а не от село покрай Кърджали, то щяхте да знаете коя част от Цариградско шосе беше ремонтирана. Аз не защитавам Борисов, нито Фандъкова. Твърдо съм против мрънкането по принцип.

Може ли някой да ми обясни защо е това малоумно решение да се ремонтира точно СЕГА а не да се почне краят на Юни и да се свърши Септември ? Колко по малко е натоварването летните месеци. ФАНДЪКОВА ОТГОВОРИ .......

Да не очакваш да си признае, че трябва да се пълнят партийни касички за наближаване на изборите?

Топ !

Щото три месеца не стигат за двата виадукта (четири моста) + платното. Големи сте мрънкачи. Я вместо това си остави автомобилчето пред блока, и се сети че има и други начини за придвижване.

Качвай се на метрото и стига мрънчи! Видял си ти задръстване. Ела в Истанбул да видиш. Два часа в едната посока е нормалното висене. Случва се и по-дълго.

Пробвай да влезеш в метрото в час пик и после говори.

Ясно е написано: Рехабилитацията на пътния участък между двата моста трябва да приключи до средата на септември. Заедно с надлезите ще бъдат подновени главните пътни платна. До края на ноември ще са готови и локалните платна, както и автомобилният тунел под булеварда. Почва се сега, за да може да се завърши преди зимата!!! Или искаш и цяла зима да е затворено, като почнат юни???

Това си е чисто усвояване като за последно с цел кражба! Няма лошо да се ремонтира, но нещо което наистина се нуждае от ремонт и то основен, а не козметичен. При такива козметични ремонти се краде най-здраво. Естествено, че трябва да се правят и козметични ремонти, когато се налага, но когато всичко друго дрънчи. В югозападната част на София, например, има няколко булеварда- Цар Борис 3, Македония и Гоце Делчев, които те връщат 40 години назад, когато се движиш по тях. Все едно караш по калдаръм. В сравнение с тях Цариградско шосе е магистрала клас ААА. Да не споменавам ул. Житница, по която има едни 300 метра, при Красно село, които вгорчават живота на жителите на няколко квартала всеки ден, за която не се намериха пари вече 25 години. За метро въобще не говориме, а към Бизнес парка на Плевньо, в Младост пуснаха отделен САМОСТОЯТЕЛЕН лъч. Защо ли се облагородява източната половина на софия за сметка на западната, ама с парите и на тия от западната?

Давате ли си сметка, че София се е управлявала само от кметове антикомунисти, които толкова окрадоха града, че няма аналог. Да ви припомням ли Янчулев, който источваше язовира нощем, за да ви докаже, че трябва да влезе концесионер, който да се справи с уж разнебитената водопреносна мрежа? Или копуваните от него автобуси втора употреба, на които им свали климатиците за да прибере разликата като отстъпка, или янчулевките, станали в последствие софиянки, по улиците? Ами Софиянски- халите, терените за бензиностанции, терените около Камбаните, продадени от общината по 23-69 СТОТИНКИ, престъпното изместване на линията на метрото под Драган Цанков, вместо под Цариградско шосе( нали целта му е да разтоварва трафика, е разтовари го. И по двата булеварда). За три мандата Софиянски направи ремонт на 7 улици, на три от тях по два пъти, и една изцяло нова- Несторов. А Общинска банка, а Софииски имоти, А ВИС-аджииските паяци, а кучетата по улиците ...........? И най-накрая заеба града, кто последния помяр, за да се спаси на някакъв пост в Европа.

Много се краде - факт. Ама в градовете, дето кметове са комунисти, да не би да са цъфнали и вързали? Напротив, краде се още повече, и не седем, ми даже и една улица няма направена. Също така, факт е, че градовете които се облагородяват най-много, кметове НЕ СА комунисти. Така че сетете се, червенотиквеничковчета - навсякъде се краде, ама само при комунистите САМО се краде без да се прави нищо друго.

За съжаление това е точно така - 23 години ДЕСНЯШКО АНТИ-НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ НА СОФИЯ !!! Градът е съсипан и унищожен. Престъпно свръх-застрояване, пълно отсъствие на тротоари, нечувана мръсотия и запрашаване (въпреки, че Кремиковци не работи, а колите са с "ЕВРО-15" сертификати). Липса на полиция и престъпност на всяка крачка, арабаи цигани и каруци, конски изпражнения на всякъде. Не е далеч времето когато този град ще бъде изоставен като гето и столицата ще бъде преместена на друго място. ВСИЧКОТО ТОВА СЛЕД 23 Г. ДЯСНО, ЕВРОПЕЙСКО, МОДЕРНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОЙ ОТ КОЙ ПО-ДЕСЕН И ПО-ДЕМОКРАТИЧЕН БАНДИТ ИЛИ ДАСКАЛИЧКА.

Когато си правите ремонт в жилището - също се движите по-различно. Внимавате, прескачате, или пък не стъпвате там където се ремонтира. Е, с какво това е по-различно от друг ремонт с по-голям мащаб. Стига мрънкахте. Ремонт е.

Кога си правя ремонт на жилището не го правя на всички стаи едновременно. Все гледам да оставя по някоя стая, за да има къде да седнем и вечеряме без да дишаме прахоляци. Другата опция е изнасяне в друго жилище по време на ремонта, което за София ще рече лятото.

Ама то по думите ти излиза, че се прави ремонт в цяла София бе :) . Ай стига мрънкане.

Карайте велосипеди, возете се в обществен транспорт и спрете да се оплаквате

Селски, при тези тапи можеш да се возиш единствено на самолет! Я пробвай да минеш през задръстването на Семинарията с колело? Или искам да те видя колко време ще чакаш автобус 120 примерно? Най вече искам да те видя юли месец във същия тоя автобус без климатик.

Като си с колело, можеш да караш през парка бе Смислов, що тряя да се буташ на семафора на Семинарията да дишаш CO2?

40 друг път. Някъде към 5-10км/ч е реалната скорост.

Педалирането Е крайно-Необходимо. Както по улиците, така и Най-Вече относно Изграждане на Адекватно и Ефективно Управление у Нас. (Де се надяваме че Няма да Ни се наложи И относно токогенерирането !)

Не е за тук, това което ще кажа но на сайта на общината има устройствени планове на града. Всеки може да хвърли едно око колко "ленти" се очаква да изникнат поред спалнята му или пък какъв нов строеж ще му изникне който по план е магазини+4 етажа, а строителя/инвеститора/ вдига магазини+6 етажа. Колкото по сме информирани по-добре!

най културно искам да помоля провинциалистите да не се включват тук , защото това е проблем на София А тези които са дошли от кой знае коя паланка да бъдат така добри да не сипят гадната си провинциална агресия към София и живеещите в нея,защото никой не ги е канил да идват да пречат тук с просташкия си манталитет

+1, колкото и да апелираш поне за тишина , сега ще те налазат.

Според първото официално преброяване на населението от 1880 г. населението на София е 20 501. По това време етнически София е разделена както следва: 56% са българи, 30% евреи, 7% турци и 6% роми. Тъпото е,че потомците на последните 6% сега се пишат за 'гражданЯ', защото потомците на останалите са достатъчно етични и толерантни за да съдят за хората по ерудицията, държанието и възпитанието, а не по GPS координатите им на раждане!

престани да пишеш че много ясно показваш първичността си и дразниш хората

Ако позволите - Всеобща Публична 'тайна' е че в работни дни Столицата-Ни наброява Поне 40-50 ( Четиридесет до петдесет.) процента от Хората в работна възраст у Нас.

може би искаш да минеш за толерантен и ерудиран аристократ ? трагичен си ,ама си щастлив , че не го осъзнаваш

Cyce

И кво друго викаш било преди 2 века???

Агресията, доколкото става ясно, е срещу управлението на София, а не срещу Столицата. Добре е, като кореняк софиянец, да се научиш и да използваш правилно пунктуацията при писане.

е не сме богове или болни перфекционисти като теб и няма да се държим като такива ! дори при не спазена пунктуация имам правото да кажа това което е видно

Управлението на София се избира от софиянци. Като не ви харесва, регистрирайте се тук, плащайте си данъците тук и ще имате правото да избирате управлението. Иначе нямате право да плюете. Още повече, че Фандъкова е свястна (нищо, че не поддържам ГЕРБ)

има ли изобщо вече софиянци,цяла София е пълна с провинциалисти,които са са с прекалено много излишно самочувствие, но не знаят,че доматите не се ядат с корените.Където и отидеш-само мякат и те гледат тъпо.Аман!!!

Кой, кого е канил е тема на много дълъг разговор. Никой не е канил и "другарите" след 9-ти да превърнат заприличалата по онова време що-годе на град София в това, което е в момента (вкл. откъм транспорт). Иначе решение за пренаселената и недотам добре планирана София решение има: Правим, примерно, Търново столица, и след 20-30г., когото София стане квартал на Перник всичко си идва на място.

само да кажа, че "другарите" през 44-45 година възстановяват бомбардираната от сегашните ти кумири - "европейци" София... А вие се насра.те - паметник им направихте!

Коментари - Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе”

От днес започва ремонтът на столичния бул. “Цариградско шосе“ по моста на 4 км. Движението се извършва двупосочно в едното платно, което доведе до големи "тапи"

Обратно в новината

Коментари - Затварят част от южното платно на ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

Коментари

Данчето Фандъкова кмет доживот пак ще гласувам за нея селяните да цъкат минуси тъкмо ще ги преброим

ае Данчето да сложи една дневна винетка за транзитно преминаване на центъра на цена 20 лева... да видим колко удобен ще ви стане и градския транспорт и велосипеда.... и колко по чист ще стане въздуха...

Абе как бре, не се остава лесно любимата Вектра на гасссс! Знаеш ли колко буркана е довлякла от село, м?

Всуе се пънете, червени тролове. Пак ще си изберем Данчето за кмет (ако бат Бойко не я направи премиер след едни евентуални предсрочни избори). Вие кметското място в София ще си го гледате през крив макарон още много, много години.

Ако е вярна статистиката, че над 50% от хората работят на разстояние до 7 км от дома им... следва, че трафика ни е по скоро абсурден .... даже лично според мен за целия център трябва да се въведе дневна винетка на цена поне 20 лева за транзитно преминаване... То тоя въздух направо го отровихме...

Аз работя на разстояние 12 километра от дома ми. А имам колеги които живеят на още по-далечно разстояние. Това проблем ли е? И защо аз винаги съм в статистиката на малцинствата - под 50%??? Не мислите ли, че може би заради фалшиви статистики???

ми не мисля... чак пък някой да си прави труда да фалшифицира подобни данни.... аз съм работила на 20 км от дома ми, сега работя на под 5 км....

бях там сутринта-тия просто ще се изядат.озверели физиономии,клаксони,засичания,грозна картинка...

Все пак си у БГ-то

Абе село и тили дойде да правиш калабалък я марш обратно в кръчмата

Има си метро. Онзи ден изминах разстоянието от станция Младост 1 до Цариградско за 20 мин, без да си мъча колата по задръстванията. Откога са предупредили, но йок - я че одим с кола. Ама искам и пътищата да са ми модерни.

Браво умнико, и пак да гласуваш за ГЕРБ!

Ами значи, с колата от къщи до работа отивам когато няма ремонти или задръствания точно за 20 минути. Ако използвам метро, ще ми трябва и трамвай, и пътуването ми (с часовник съм го засичал до минута) продължава минимум 1 час, понякога и повече - час и половина. Ха сега познай кога ще сляза от колата?

купи си велосипед, ще ходиш на работа за 40 мин, и ще си здрав ;)

Еми точно обратно на твойто други няма да си ползват колите.Всеки който с какво му е удобно с това ходи на работа.

Когато излежеш от гората

гост ( нерегистриран ) 01.04.2014 11:19 а за ремонта на пазара Димитър Петков - направиха ремонт на самия пазар, направиха хубави магазинчета, но прилежащите улици станаха още по-зле, дупките са огромни и с кола трудно се минава, за тях не стигнаха парите или??? ================================================== Прави, моля те, разлика между инвестиция и разход. Кметицата инвестира в павилиончетата, за да вдигне наемите на търговците. Оправянето на улиците за да не си трошим ти и аз колите на нея й се струва живо набутване - няма келепир!

К'ЪВ "ПРОСВЕТЕН" СИ ТИ, БРЕ?! ТИ НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ ОТ СЕЛО. ЩЕШЕ ДА СИ ВИЖДАЛ КЪДЕ СЕ ПРАВЯТ РЕМОНТИ И КЪДЕ СА СЕ ПРАВИЛИ. УЧАСТЪКА, КОЙТО СЕГА СЕ РЕМОНТИРА НЕ Е ПИПАН ОСНОВНО ОТ 40 ГОДИНИ. ПАРТИЙНИЯТ СЕКРЕТАР ЛИ ТИ ПОРЪЧА ДА ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ?

Ние от малките градове се молим на господа някой да ни направи ремонт, а вие с претенции...

Браво за коментара. Точно така е.

СЕЛЯНДУРИТЕ ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ ОТ СОФИЯ ! ДА ОТИВАТ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА ДА УЧАТ И РАБОТЯТ ! ГОТОВАНЦИТЕ НЕВЪЗПИТАНИ !

като ти гледам изказването, в главата ти е като в пленарна зала - пусто, празно и пулен shit

Milena

от кое селце или малък градец довтаса в София, та и устата ти знае да ръсиш неграмотно простотии

Я кажи бабати и дедоти от кое село за да видим колко си столичанин.

Благодарим Ви за коментара. Очакваме Ви да си получите възнаграждението.

Сега го ремонтира другия крадец Калистратов ("Напуснал" ГБС и и създаде собствена фирма за да не се набива на очи че само ГБС строи). Който е гепил преди Гепи и сега!Със сигурност има и по добри фирми от Калистратов (Да не говорим че е фирма на 1-2 годинии няма история. Как така спечели обществената поръчка?

Стига сте ревали, че това ви пречи, онова ви пречи. Като не ви харесва си взимате колицата и женицата и се връщате там, от където сте дошли. Гаранция, че там няма задръствания, няма натоварен трафик, а четири светофара на кръст + два знака стоп. Като се изсипахте тук и задръстихте София сега няма да ревете, а ще си трайката. Освен това има градски транспорт, метро, колела, пеша - една камара други начини за придвижване, защото реално задръстването е от вас, не е от мен.

Milena

Браво, ама изсипалата се селяния в София няма да те разбере. Изнемогват тука с наеми и ниски заплати, ама тука да са. Най хубаво е почивните дни , като се пръждосат на село да копат. Тогава София е тиха и уютна.

Абе защо ни занимават със софийски новини на челната страница?! Да си ги турят в раздел софийски.

е ти пък що ги четеш :D

Добре де, какъв толкова ВИ е проблема, че ремонтират... е как да стане без затваряне на улици и без неудобства... ще се потърпи и това е, няма как без неудобства

прав си за ремонтирането, но ТЕ ремонтират едновременно всички алтернативни пътища. Защо не довършат една пътна артерия и после да могат хората да се пренасочат от там, докато ремонтират друга???

Понеже ми писна да го чета това, то най-любезно ви напомням, че беше направен ремонт преди СЕДЕМ години на съвсем друг участък от този дълъг магистрален булевард и въпросният участък си е чудесен, напук на надеждите на троловете. Сега ремонтират участък, който не е пипан от направата му, а са му правени само кръпки. Хубав ден!

Ама страхотен е участъка, ама за сърф със тези вълнички. И понеже няма коловози точно на Орлов мост е направо чудесен. Точно преди и след светофара на Орлов мост (и в двете посоки) можеш спокойно да провериш качеството на пломбите си.

Всеки ден минавам с кола от там и не ги усещам тези вълни, за които толкова пишете. В началото наистина ги имаше, но сега не. За коловозите сте напълно прав, но след 7 години тежка експлоатация, мисля, че е нормално да се появят. Поздрави!

ГЛУПОСТИ! ТИ НИКОГА НЕ СИ МИНАВАЛ ПРЕЗ ОРЛОВ МОСТ С КАРУЦАТА СИ?! ЛЕКИ ВЪЛНИ ИМАШЕ ПРЕДИ 7 ГОДИНИ, ВЕДНАГА СЛЕД РЕМОНТА... ПОСЛЕ СЛЕГНА И НИКАКВИ ВЪЛНИ НЯМА. А НАСТИЛКАТА Е ЗДРАВА, ВЪПРЕКИ НЕСПИРНИЯ ПОТОК ТАМ.

Недей да лъжеш. Въпросният участък беше ремонтиран за сметка на фирмата, допуснала вълничките, а не за сметка на общината, т.е. за наша сметка. Рядко минавам по Цариградско, но преди 2-3 седмици минах по въпросния участък - асфалтът е като стъкло.

Не, ремонтира само от Орлов мост до Ситняково. Още някоя червена гнида да пита за това? И да, ремонтът беше некачествен. Мостовете на 4ти километър и Младост имат нужда от ремонт от МНОГО ОТДАВНА, и е пълен късмет, че не е станал някой инцидент досега.

Иска им се на червените боклуци да добарат и София, ама няма да стане. В последните години два града в България се развиват добре. Това са София и Бургас. Не че няма кражби, не че разни паразити като Диков не смучат, ама поне нещо се прави. Червените газ пикаят като гледат, че нещо се прави, ама така е ляво ориентирани - може да се направи така, че не всичко да се открадне, а нещо да остане и за хората.

София няма да има червен кмет никога!

Някои колеги тук питат защо ремонтът започва сега, а не летните месеци, когато София се разтоварва от трафика. Преди да питате, трябваше да си зададете въпроса - какви са температурите на въздуха през юли и август и какво ще стане с асфалт, положен при 32 - 35 градуса на сянка, а на слънце сигурно 40 градуса. Гарантирани вълнички, а после вой срещу некачествено изпълнение. Неслучайно през лятото се забранява движението на тирове по магистрали и шосета при температура на въздуха над 32 градуса, не мислите ли?

Ако си мислиш, че ще полагат асфалт юни или септември си се излъгал жестоко. Имат подготовка на трасето, конструкции, подготовка за полагане на асфалт и полагане на асфалт, а накрая маркировката. Процедурата по въвеждане на съоръженията в експлоатация също ще отнеме време. Сметни си сега сам приблизително кога ще се положи асфалта.

Milena

хем не разбираш, хем си невежа и простоват, хем пишеш. Пий си хапчето и иди да си играеш навън

Виж сега, знаем, че ако този ремонт го правеше Батко и Братко, или евентуално Кадиевчето - щеше химни да пееш за тях. Но това е щото си опериран мозъчен инвалид. Какво да се прави, червената чума още е жива.

Всички са предупредени. Защо продължават да влизат в центъра с коли. Има обществен транспорт. Нямат основание за протестиране.

еми като семейството е взело 2 коли на лизинг - няма да ръждясват я. лизинга тече, а и билетчета и карти да купуват- как си я представяте тая работа. пък и социалното им положение на кредито-ползватели не им позволява да се мешат с простолюдието по спирките.

Не ги лъжи,а ги насочи към терминал 2 , 2000 000 заминаха, останалите 6000 000 да побързат към света в който има тротоари,пътища,обществен транспорт на немузейна възраст!!!

Да им е честита на софианци и гостите на София кметицата фъндък, но тя знае как и откъде се краде повече пари, затова за мандата и за втори път правят ре4монт на този булевард!

Ами като се очаква проблемите на София да се решават от Самоковска даскалица ще е така. По времето на ГРОБ имаше един лаф "Пожарникар за премиер, физкултурник за шеф на МВР, даскалица за кмет. После се питаме какво не е наред със България".

Пак много по-добре от алтернативите които в моента са турци, синчета на комунисти или екстремисти...

Имаше един лаф: Вие не сте в задръстване, вие сте задръстването! wwwtedcom/talks/jeffspeckthewalkablecity

Ако повечето хора осъзнаят малоумието да ходят с нужда и без нужда с колата навсякъде, може и да се реши проблема. Ползвайте повече метрото и няма да чакате в задръствания. А ако сте свикнали да се возите само в колата- ще чакате ... Ей толкова е просто всичко

Чакам да се повозиш от спирката на метрото в Овча Купел, Павлово, Княжево, Левски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Сухата река, Подуене и д.р.

В районите, които обслужва Цариградско, има метро, ама ляво ориентираните демагози забравят да го споменат това.

метрото все още обхваща само 30 процента от града. а в часовете-пик там е много готино и задушевно. засега може да реши само малка част от проблемите.

Аз едно не мога да разбера - защо, като ви кажат, че се прави ремонт, и вие всички, като че ли нарочно, яхвате всички семейни коли едновременно и отивате да се блъскате и да правите задръствания. Нормалния човек, като му кажат, че щ има ремонт и го помолят по възможност да не ползва колата си в периода, ще използва градския транспорт и ще потърпи в името на по-доброто състояние на нещата след ремонта. Тъй че вината си е изцяло на шофьорите - не може да отидеш с трамвая на работа, трябва да покажеш социален статус, като дойдеш с бричката си на работа.

Да имахме уреден градски транспорт, да се случи нещо подобно. Ще те посъветвам да почакаш малко на спирката на Плиска или на спирката не Семинарията някакъв транспорт и тогава да обясниш пак. Струва ти се, че всички са излязли с колите защото целия трафик преминава в една лента и съответно пропусквателната способност е нарушена, дори и да са по-малко колите, така изглеждат във пъти повече. Още нещо - колата отдавна е необходимост, а не въпрос на социален статус.

Че какво му е на транспорта? Като познаваш от София само Плиска и Семинарията и Лъвов мост ще мрънкаш. Да споделя опит. Преди 1 год си затрих документите. Всичките! Барабар с шофьорската книжка. Последните 15 год не слизах от колата (такава ми е работата) Оказа се, че 2 седмици минах в пехотата и установих, че ако си направиш план на маршрута се придвижваж доста добре. Оказа се, че от Лъвов мост до Младост 4 стигах за 30 мин с транспорта! (Сколата го взимах за 40-45 мин).Невероятно но факт. Разписанието +- 5 мин от обявеното на табелата на спирките се спазваше. Та купувах си дневна карта и, вярно сменях по 4-5 линий, но стигах за 30 мин! За мен проблема е състоянието на автобуси и др. -много са раздрънкани като и МИРИЗМАТА вътре. Хорааа къпете се беее! Това поне не зависи от общината. Сега съм пак с кола, но когато отивам към центъра гледам да ползвам транспорт когато мога или търся алтернативи на ОБЯВЕНИТЕ места за ремонт. Е вчера се прецаках, че забравих за Никола Мушанов и си отвисях 30 мин ама.. това е, правим грешки. Лек ден и не се нервирайте! Ще се отпуши града ни лека полека (както стана на Иван Гешов)

Това е положението, след като хората са се ограничили, иначе задръстването, щеше да започва от Калотина и да свършва в Пловдив :) Като свърши ваканцията, тогава ще е големият купон. Сега мога спокойно да ходя пеш, но когато училището започва под час, а рейсът не спазва никакво разписание ...

...неееее! На нас определено не ни трябват политици, за да се мразим и да намираме начин да се хапем, дори когато новините са добри.

Така е защото ни липсват необходимото възпитание,култура и отношение към другите хора.Някой беше казал"Ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя"

Незабавно да се промени работното време на част от дебелосерковците-чиновници и секЛецарки, за да могат гражданите и техните деца да работят и посещават нормално учебните заведения.Раб.време:От 11 до 20 часа!.

За да се "усвоят парите преди падане от власт

Хора стига сте говорили. Слезте от тия коли, качете се на колела, пеш, Автобус. Транспорт ли няма кво ли...Тука в Германия има по лоши условия и сроковете са им доста по разширени, ама никои не роптае...минава си по обиколните маршрути или ползва друг транспорт...А сроковете...една отсечка от 100-200 м дето почти целия квартал минава, обхния и маршрут и е около 3-4км...а при обхода задръстването е колосално...но никой не роптае...и я правят вече 2-ри месец...пълна разруха нали?

Аре да не ми даваш Германия за пример. Ела си тук да се возиш на 30 годишен икарус без климатик и да се опитваш да оцелееш със колело по улиците.

Или пък да чакаш като паяк на спирките и да ми дойдат преръпнени и да чакаш още. Градския транспорт почти го няма с сф, само метрото върши работа само в някои райони. За останалите - колите е единствения начин. А примера на Германия оня по добре да се скрие...

Ляво ориентираният Доналд Дък явно не е излизал от къщи доста години. Какво да се прави, съдба...

Aма сте мрънкалници! Като не ви кефи, обранто към родното ви място! Там със сигурност няма задръстване!

Гледам коментарите тук отново са на база политически пристрастия .Смешно е...... Ще кажа моето мнение по въпроса . За мен времето за ремонт на това възлово трасе е избран абсолютно неадекватно , защото същия можеше да се направи тогава , когато трафика е доста намален( летните месеци , сезона на отпуските) , но както повечето неща случващи се в милата ни татковина и това е недомислено и безумно.

Времето е април-септември. 6 месеца. Дали щеше да ти е по-добре юни-ноември?

Април-септември е срокът за ремонт на всичко, което включва надлез, инфраструктура под моста и т.н. Ремонта на самия мост трябва да е 45 дни, считано от днес. Т.е. до средата на юни. Което автоматично довежда до въпроса - защо именно сега?

Пътната мрежа в София - я знаем всички. Лапането на Наши Данъкоплатски пари от 'наште' - също. Необходимостите-Ни - хептен ! => Какво друго Ни остава освен да им го Забодем ?! ------ Конкретно по Тази тематика - ако позволите бих предложил : А. Систематично 24ч наблюдение от Наша страна и Нонстоп Публична Дискусия/Осведомяване (Защо пък не и тук, в Тема към Форума-Ни ?!) Б. Незабавни контакти в случай на нередности със Съответните структури (Само към кака-Ни Данче дали е Достатъчно ?) ....и като Начални Взисквания : - ремонтната дейност да се концентрира в Ненатоварените с трафик часове/дни - да се инсталират шумозаглушаващи и прахоспиращи екрани (при нужда от такива) - Незабавно да се помисли за Дълготрайно Решаване на проблема с трафика (широчина на платното, устройства осигуряващи Отсъствие на задръствания, логика и дизайн на детелините/входовете/изходите...и т.н.) ----- Сигурен съм че тук във Форума-Ни има Архитектни, Строителни/Пътни Инженери, Строителни Специалисти....както И Всички-други Необходими-Ни ! -- Кажете ако обичате, Колеги !

Новината е всъщност първоаприлска шега. По Цариграско се минава както обикновено със 120 километра в час и няма абселютно никакви задръствания.

Мрънкачи!!! Селото ви зове. Загръщайте домати, сейте картофи и боб. В петък ще ви дам още задачи

Никой не реве срещу ремонтите, а срещу некадърното планиране (ако изобщо такова е имало). Не можеш да запушиш по-голямата част от основните артерии на един милионен град и да очакваш хората да са доволни. Отделен е въпроса каква е цената на ремонтите!!!

Таралясника пред блока - и с метрото. Точно пък за цариградско ама ВЪОБЩЕ нямате право да мрънкате, щото има метро. МЕТРО! Ти виждал ли си метрото бе сопол?

Абе клоун метрото всички квартали на София ли обхваща, а да ти го натикам в голямата устичка?

Виждам го метрото, всеки ден спира в Павлово :)

Прятелю, и по-надолу ти казах, че си елементарен, обаче не предполагах, че си чак толкова. Ти знаеш ли на какво разстояние от Цариградско шосе се движи метрото? Замислял ли си се, че не всички които се движат по този булевард са от Младост? А знеш ли, че по първоначалните планове на метрото, то трябва да се движи под Цариградско, за да не се увеличава трафика по него в бъдеще? Това елементарно прозрение са го получили нехаресваните от теб архитекти на бай Тошо, а обичаните от теб архитекти на Софиянски го изместиха на пичка си лелина, скоето се увеличи цената няколко пъти, съответно и комисионните, а резултата с движението е плачевен.

Олеле!Ужас и безумие драги зрители!Всички булеварди затвориха тези да могат да пълнят касите за изборите!Сега и бул.България ако затворят пълен блокаж на Столицата!Некъдърници

Булевар България е затворен поне от две седмици заради "подмяна" на трамвайните линии и археологически разкопки на ВИК и в двете посоки.

Гледай сега, айде иди мини по булевард България, и тогава разправяй че е затворен. Щото от новините дето ги гледаш на телевизорчето с кинескоп, нещата не изглеждат по същия начин.

Това което виждам аз е ремонт от 1 Април до 25 Юни . Ха сега да видим колко време е това и дали лятото нямаше да стигне. Искаш да кажеш че ако се почнеше Юни щеше да е паднал. Хайде по сериозно.....

До 25 Юни е ремонта на тази естакада. После следва пътното платно и моста при Младост - до края на септемрви.

Което повдига интересния въпрос защо не се правят едновременно. Някак 3 месеца без Цариградско ми звучи по-добре от 6-7 месеца адски задръствания по Цариградско.

а за ремонта на пазара Димитър Петков - направиха ремонт на самия пазар, направиха хубави магазинчета, но прилежащите улици станаха още по-зле, дупките са огромни и с кола трудно се минава, за тях не стигнаха парите или???

Хвандъкова като почне да прави ремотна дейност освен задръствания не прави нищо друго.Абе кофтито за автобусите и тия дето ходят на работа с автобуси.Инак да му мислят селяните мутри в лимузините си нали си ги тачат и обичат кат жени.

да се ремонтира е добре, но не правиха ли преди години също ремонт на отсечката от Окръжна болница до Орлов мост???

Правиха от Орлов мост до бул. Ситняково. Оставиха си ръцете естествено.

Че, батко и братко ако пипнат ремонтите ще си останете само с дупките и отново спрени фондове.

Безумните ремонти са защото така се крадат най-лесно и бързо държавните пари , а парите се разпределят по шуро-баджанашка линия.Главните виновници са Фандъкова и Диков.И на двамата мандатите им приключват и крадът с г*зовете си....А ние ще си гнием по задръстванията... Булгаристан!

Ако не се строи - що не се строи. Ако се строи - ама те крадат. Какво искаш бе, червен боклук? Да сложим някоя червена гнида за кмет на София ли? Няма да стане.

Немедленна оставка на Фандъкова - слуга на Кръволока Борисов! Защо се ремонтира този мост, преди да е паднал и убил десетина човека?! Да не говорим колко пари ще се похарчат, които могат да бъдат раздадени на ромски пенсионерите и тъмнозелени тролове, за да подпомогнем предизборната им трапеза! НЕ на асфалта, ДА на бетона в Карадере, ДА на социалната политика, спонсорирана от работещото българско малцинство!

Чакай бе ГЕРБерастио, нали Винету ремонтира Цариградско море (преди ремонта от него беше познато като Цариградско шосе)? Ще ти отрежат от надника, че така го злепоставяш.

Ако бяхте от София, а не от село покрай Кърджали, то щяхте да знаете коя част от Цариградско шосе беше ремонтирана. Аз не защитавам Борисов, нито Фандъкова. Твърдо съм против мрънкането по принцип.

Може ли някой да ми обясни защо е това малоумно решение да се ремонтира точно СЕГА а не да се почне краят на Юни и да се свърши Септември ? Колко по малко е натоварването летните месеци. ФАНДЪКОВА ОТГОВОРИ .......

Да не очакваш да си признае, че трябва да се пълнят партийни касички за наближаване на изборите?

Топ !

Щото три месеца не стигат за двата виадукта (четири моста) + платното. Големи сте мрънкачи. Я вместо това си остави автомобилчето пред блока, и се сети че има и други начини за придвижване.

Качвай се на метрото и стига мрънчи! Видял си ти задръстване. Ела в Истанбул да видиш. Два часа в едната посока е нормалното висене. Случва се и по-дълго.

Пробвай да влезеш в метрото в час пик и после говори.

Ясно е написано: Рехабилитацията на пътния участък между двата моста трябва да приключи до средата на септември. Заедно с надлезите ще бъдат подновени главните пътни платна. До края на ноември ще са готови и локалните платна, както и автомобилният тунел под булеварда. Почва се сега, за да може да се завърши преди зимата!!! Или искаш и цяла зима да е затворено, като почнат юни???

Това си е чисто усвояване като за последно с цел кражба! Няма лошо да се ремонтира, но нещо което наистина се нуждае от ремонт и то основен, а не козметичен. При такива козметични ремонти се краде най-здраво. Естествено, че трябва да се правят и козметични ремонти, когато се налага, но когато всичко друго дрънчи. В югозападната част на София, например, има няколко булеварда- Цар Борис 3, Македония и Гоце Делчев, които те връщат 40 години назад, когато се движиш по тях. Все едно караш по калдаръм. В сравнение с тях Цариградско шосе е магистрала клас ААА. Да не споменавам ул. Житница, по която има едни 300 метра, при Красно село, които вгорчават живота на жителите на няколко квартала всеки ден, за която не се намериха пари вече 25 години. За метро въобще не говориме, а към Бизнес парка на Плевньо, в Младост пуснаха отделен САМОСТОЯТЕЛЕН лъч. Защо ли се облагородява източната половина на софия за сметка на западната, ама с парите и на тия от западната?

Давате ли си сметка, че София се е управлявала само от кметове антикомунисти, които толкова окрадоха града, че няма аналог. Да ви припомням ли Янчулев, който источваше язовира нощем, за да ви докаже, че трябва да влезе концесионер, който да се справи с уж разнебитената водопреносна мрежа? Или копуваните от него автобуси втора употреба, на които им свали климатиците за да прибере разликата като отстъпка, или янчулевките, станали в последствие софиянки, по улиците? Ами Софиянски- халите, терените за бензиностанции, терените около Камбаните, продадени от общината по 23-69 СТОТИНКИ, престъпното изместване на линията на метрото под Драган Цанков, вместо под Цариградско шосе( нали целта му е да разтоварва трафика, е разтовари го. И по двата булеварда). За три мандата Софиянски направи ремонт на 7 улици, на три от тях по два пъти, и една изцяло нова- Несторов. А Общинска банка, а Софииски имоти, А ВИС-аджииските паяци, а кучетата по улиците ...........? И най-накрая заеба града, кто последния помяр, за да се спаси на някакъв пост в Европа.

Много се краде - факт. Ама в градовете, дето кметове са комунисти, да не би да са цъфнали и вързали? Напротив, краде се още повече, и не седем, ми даже и една улица няма направена. Също така, факт е, че градовете които се облагородяват най-много, кметове НЕ СА комунисти. Така че сетете се, червенотиквеничковчета - навсякъде се краде, ама само при комунистите САМО се краде без да се прави нищо друго.

За съжаление това е точно така - 23 години ДЕСНЯШКО АНТИ-НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ НА СОФИЯ !!! Градът е съсипан и унищожен. Престъпно свръх-застрояване, пълно отсъствие на тротоари, нечувана мръсотия и запрашаване (въпреки, че Кремиковци не работи, а колите са с "ЕВРО-15" сертификати). Липса на полиция и престъпност на всяка крачка, арабаи цигани и каруци, конски изпражнения на всякъде. Не е далеч времето когато този град ще бъде изоставен като гето и столицата ще бъде преместена на друго място. ВСИЧКОТО ТОВА СЛЕД 23 Г. ДЯСНО, ЕВРОПЕЙСКО, МОДЕРНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОЙ ОТ КОЙ ПО-ДЕСЕН И ПО-ДЕМОКРАТИЧЕН БАНДИТ ИЛИ ДАСКАЛИЧКА.

Когато си правите ремонт в жилището - също се движите по-различно. Внимавате, прескачате, или пък не стъпвате там където се ремонтира. Е, с какво това е по-различно от друг ремонт с по-голям мащаб. Стига мрънкахте. Ремонт е.

Кога си правя ремонт на жилището не го правя на всички стаи едновременно. Все гледам да оставя по някоя стая, за да има къде да седнем и вечеряме без да дишаме прахоляци. Другата опция е изнасяне в друго жилище по време на ремонта, което за София ще рече лятото.

Ама то по думите ти излиза, че се прави ремонт в цяла София бе :) . Ай стига мрънкане.

Карайте велосипеди, возете се в обществен транспорт и спрете да се оплаквате

Селски, при тези тапи можеш да се возиш единствено на самолет! Я пробвай да минеш през задръстването на Семинарията с колело? Или искам да те видя колко време ще чакаш автобус 120 примерно? Най вече искам да те видя юли месец във същия тоя автобус без климатик.

Като си с колело, можеш да караш през парка бе Смислов, що тряя да се буташ на семафора на Семинарията да дишаш CO2?

40 друг път. Някъде към 5-10км/ч е реалната скорост.

Педалирането Е крайно-Необходимо. Както по улиците, така и Най-Вече относно Изграждане на Адекватно и Ефективно Управление у Нас. (Де се надяваме че Няма да Ни се наложи И относно токогенерирането !)

Не е за тук, това което ще кажа но на сайта на общината има устройствени планове на града. Всеки може да хвърли едно око колко "ленти" се очаква да изникнат поред спалнята му или пък какъв нов строеж ще му изникне който по план е магазини+4 етажа, а строителя/инвеститора/ вдига магазини+6 етажа. Колкото по сме информирани по-добре!

най културно искам да помоля провинциалистите да не се включват тук , защото това е проблем на София А тези които са дошли от кой знае коя паланка да бъдат така добри да не сипят гадната си провинциална агресия към София и живеещите в нея,защото никой не ги е канил да идват да пречат тук с просташкия си манталитет

+1, колкото и да апелираш поне за тишина , сега ще те налазат.

Според първото официално преброяване на населението от 1880 г. населението на София е 20 501. По това време етнически София е разделена както следва: 56% са българи, 30% евреи, 7% турци и 6% роми. Тъпото е,че потомците на последните 6% сега се пишат за 'гражданЯ', защото потомците на останалите са достатъчно етични и толерантни за да съдят за хората по ерудицията, държанието и възпитанието, а не по GPS координатите им на раждане!

престани да пишеш че много ясно показваш първичността си и дразниш хората

Ако позволите - Всеобща Публична 'тайна' е че в работни дни Столицата-Ни наброява Поне 40-50 ( Четиридесет до петдесет.) процента от Хората в работна възраст у Нас.

може би искаш да минеш за толерантен и ерудиран аристократ ? трагичен си ,ама си щастлив , че не го осъзнаваш

Cyce

И кво друго викаш било преди 2 века???

Агресията, доколкото става ясно, е срещу управлението на София, а не срещу Столицата. Добре е, като кореняк софиянец, да се научиш и да използваш правилно пунктуацията при писане.

е не сме богове или болни перфекционисти като теб и няма да се държим като такива ! дори при не спазена пунктуация имам правото да кажа това което е видно

Управлението на София се избира от софиянци. Като не ви харесва, регистрирайте се тук, плащайте си данъците тук и ще имате правото да избирате управлението. Иначе нямате право да плюете. Още повече, че Фандъкова е свястна (нищо, че не поддържам ГЕРБ)

има ли изобщо вече софиянци,цяла София е пълна с провинциалисти,които са са с прекалено много излишно самочувствие, но не знаят,че доматите не се ядат с корените.Където и отидеш-само мякат и те гледат тъпо.Аман!!!

Кой, кого е канил е тема на много дълъг разговор. Никой не е канил и "другарите" след 9-ти да превърнат заприличалата по онова време що-годе на град София в това, което е в момента (вкл. откъм транспорт). Иначе решение за пренаселената и недотам добре планирана София решение има: Правим, примерно, Търново столица, и след 20-30г., когото София стане квартал на Перник всичко си идва на място.

само да кажа, че "другарите" през 44-45 година възстановяват бомбардираната от сегашните ти кумири - "европейци" София... А вие се насра.те - паметник им направихте!