Местан е поискал среща с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, за да го информира за предстоящата си визита и този разговор с него се е състоял тази сутрин.

Местан е обещал на премиера като се върне от Турция също да го посети, за да сподели резултатите от срещите си в южната ни съседка.

Преди дни Борисов разказа за свой разговор с турския премиер Ахмет Давутоглу още преди отстраняването на Местан от ДПС, който дори превеждал. Тогагава Давутоглу попитал дали ГЕРБ и ДПС могат да управляват заедно, но Борисов бил категоричен, че това не може да стане, докато в партията е Делян Пеевски.

Днес Лютви Местан оповести и датата на учредяване на новата партия ДОСТ- 10 април т.г. в зала 1 на НДК, където ще се съберат около 1200-1300 учредители на конферция.

Желанието за участие във форума е било многократно по-голямо от назованата цифра на представителство, заяви самият той, цитиран от БГНЕС. И допълни, че новата партия ще бъде либерална не като опаковка, а като съдържание на водената политика.

Поводът за визитата на Местан в Турция е покана от лидера на опозиционната народно-републиканска партия. Поканата е получена непосредствено след срещата на турския лидер с представители на ДПС.

„Съобщавам само фактите - оставам на вас изводите”, подчерта Местан. Но нашата визита няма да се ограничи само с това - ще имаме срещи и с лидера на другата опозиционна партия, третата по тежест- това е партията на националистическото действие, както и с г-н Давутоглу, лидер на управляващата партия и премиер, продължи Местан.

Преди дни представители на ДПС направиха официална визита в Анкара, като се срещнаха с ръководството на Партията на националното движение Девлет Бахчели.

ДПС също ще проведе национална конференция , но на 24 април, когато трябва да избере нов лидер, след като Лютви Местан беше отстранен.

В сряда депутатите приеха предсрочното закриване на временната комисия, която трябваше да проучи твърденията за намеса на Турция и Русия във вътрешните дела на България.