Това се случва в деня, в който вече бившият лидер на ДПС ще даде пресконференция и ще обяви дали ще прави нова партия. Очаква се заедно с Местан да бъдат и петимата народни представители, които застанаха на негова страна в спора с Ахмед Доган -  Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева (спортен министър в кабинета "Орешарски"), Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш.

"Ние, младежите на ДПС, като пълноправни участници в партийните структури и съответно в процесите на вземане на решения на ДПС на общинско, областно и централно ниво, остро осъждаме решението на 6-мата отцепници от ДПС да останат в българския парламент. Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС", се казва в изявлението.

Младежите настояват отцепниците да напуснат Народното събрание, за да може парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали.

"Настояваме автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на ДПС", се допълва в декларацията.

От Младежкото ДПС допълват, че категорично се противопоставят на всяко друго решение на "отстъпниците" освен напускане на парламента, защото това щяло да бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели.

"В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на Република България. Очакваме на първото заседание на парламента за 2016 г. да подадат своите оставки", завършва изявлението.

Пресконференцrята на Лютви Местан започва в 12,30 часа.

(Очаквайте подробности)

АНКЕТА: Ще направи ли Местан своя партия?