Протестиращите в кв. "Орландовци" бяха над 200 души. Сред тях имаше футболна агитка на ПФК „Левски”, а също и деца, предаде Агенция "Фокус". Полицията проверяваше гражданите и преминаващите автомобили за документи.

Протестиращите скандираха „Елате при нас”, искат институциите да им обърнат внимание. Гражданите заявиха, че блокирането на улицата е най-мирното действие, което могат да предприемат.

Вижте снимки >>>

Те посочиха, че проблемите, които циганите им създават в кв. „Орландовци” са много и се заканиха да останат на протеста, докато не бъдат чути.

Към 23:00 протестът приключи. Движението по ул. „Мара Бунева” беше възстановено и се осъществяваше нормално. Полицейският кордон се оттегли.

Обстановката е спокойна. Полицейското присъствие в района ще остане засилено.

Софийският районен съд остави в ареста четиримата задържани за инцидента в "Орландовци" преди дни, предаде БТА.

Братята Жони и Асен Коцеви, Георги Коцев и Даниел Колев са обвинени за нанасяне на средни телесни повреди. Според съда, ако са на свобода, те могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Младен Маринов, СДВР: Няма сигнали за организираност

"Няма подадени официални сигнали за организираност", каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов.

"Това, което чувате вие, го чуваме и ние. Съответно правим проверки за това, което може да се провери по факти и взимаме съответните мерки”, заяви Маринов.

Той подчерта, че СДВР няма конкретен сигнал, че някъде ще се извърши нападение.

"Полицейското присъствие е значително по-малко от снощи. Правим го съобразно обстановката, за да сме сигурни, че всичко е нормално. Това са протести, които просто трябва да отминат. Трябва да се решават проблемите и те ще се решават. Ние ще останем тук, докато обстановката не се нормализира”, каза още Младен Маринов.