По случая беше образувано дисциплинарно производство и днес Прокурорската колегия реши с 8 гласа "за" и един "против" да накаже Гетова, като я освободи от поста административен ръководител на Районната прокуратура във Варна, съобщи "Правен свят".

Срещу заместничката ѝ Милена Даскалова все още има висящо дисциплинарно дело.
 
Случаят е от 13 март, когато Гетова и Даскалова напуснали работните си места в 13,38 ч. и със служебен автомобил отишли в заведение, като повече не се върнали на работа. На мястото отишли проверяващи прокурори, които видели двете си колежки, снели обяснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа показал консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, но Гетова и Даскалова останали до 21,00 ч.

Срещу прокурорките има дисциплинарни дела и за случай от края на миналата година, когато жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Въпросният вече бил осъждан за убийството на първата му съпруга. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, като прекъснали разпита на пострадалата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара мъжа в затвора, а той имал много познати и не бил това начинът да се защити. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си.

Заради този случай главният прокурор поиска уволнението на Гетова. През май пък Сотир Цацаров я командирова като редови прокурор във Видин за 3 месеца, а Даскалова беше пратена в Монтана. Срокът на командироването им обаче изтече. Даскалова беше и отстранена от ръководна длъжност за 3 месеца.