Престъплението е извършено с особена жестокост, като предвиденото в закона наказание е от 10 до 20 години "затвор", съобщиха от държавното обвинение.

28-годишният Илиян Рангелов и 26-годишната Милена Динова имали връзка от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция. Там живеели при майката на Милена. Илиян обаче не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си, която ходела на работа.

Когато двамата се прибрали в България, заживели в пловдивското село Куртово Конаре. Младата жена работела в месопреработвателна фирма в Ново село, а Илиян Рангелов - в Пловдив. Той бил само редовна смяна, а тя дневна и нощна.

Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога годениците се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През 2016 г. обаче конфликтите зачестили. Илиян изпитвал ревност, което с течение на времето влошавало отношенията им. Повод за скандал станал и коментар под снимка на Милена в социалните мрежи, заради който годеникът й се държал арогантно спрямо нея.

На 28 декември 2016 г. 28-годишният Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Младият мъж отишъл при нея и между двамата отново избухнал скандал.

Младата жена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излизала от стаята, му казала, че той ще остане сам. Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил.

Тогава Илиян Рангелов станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел 15-сантиметров нож и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и завъртял към него. Мъжът замахнал силно с ножа и пробол годеницата си в областта на лявата половина на гръдния кош.

Милена починала на място от остра кръвозагуба.

След убийството, Илиян се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на Милена я открили на улицата и се обадили на тел. 112.

По-късно годеникът бе задържан от органите на МВР. Той е дал обяснения за случилото се.

Въпреки че в килията 28-годишният убиец опита да се самоубие, като си преряза вените на едната ръка, съдът не го съжали и го остави за постоянно в ареста. В момента Илиян Рангелов се намира в затвора в Пловдив, където ще изчака началото на процеса.