Тялото на 26-годишната Милена Динова бе открито около полунощ на 29 декември на метри от къщата, в която живее с 28-годишния Илиян Рангелов в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив. След поредния скандал, Милена тръгнала за работа, а Илиян я настигнал на улицата и я пробол с 15-сантиметров нож.

Ден след жестокото убийство, Илиян Рангелов бе задържан и направи пълни самопризнания. Окръжният съд в Пловдив пък го остави за постоянно в ареста, където убиецът направи опит да се самоубие, като си преряза вените на едната ръка с остър предмет.

Защитниците му обжалваха мярката за неотклонение, като днес адвокат Мария Пейчева се опита да убеди Пловдивския апелативен съд, че Рангелов трябва да бъде пуснат под домашен арест, определяйки убийството като "нелеп инцидент", съобщиха в. "Марица" и "Трафик Нюз".

"Нелеп инцидент е да настъпиш някого и да му счупиш крака. Убийството не може да бъде нелеп инцидент", контрира съдията.

Наблюдаващият прокурор Добринка Калчева също заяви, че е нелепо едно убийство да се нарича нелеп инцидент.

Самият подсъдим поиска освобождаването под домашен арест с аргумента, че е в тежко психическо състояние и има нужда от специализирана психиатрична помощ.

Апелативните магистрати обаче оставиха Илиян Рангелов в ареста за постоянно, но ще му бъде назначена комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза заради опита му за самоубийство.

Съдът прецени, че е налице реална опасност младият мъж да се укрие, както и да извърши престъпление. За извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.