По същото дело през септември 2011 г. друг състав на Ямболския окръжен съд призна Лечков за виновен и го осъди на 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

По-късно, след обжалване, присъдата бе отменена и делото бе върнато от Бургаския апелативен съд заради допуснати нарушения на процесуалните правила и немотивиране на присъдата, както е записано в мотивите на апелативната съдебна инстанция.

Второто дело се гледа от нов съдебен състав в Ямбол с председател съдия Георги Карабаджаков. То продължи два дни с разпит на 20 свидетели и изслушване на експертизите на две вещи лица.

Йордан Лечков бе обвинен в длъжностно престъпление, довело до значителни щети за общинския бюджет. Той е предоставил недвижим имот в Сливен - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да проведе публичен търг или конкурс за сключване на договор за наем, като с това е ощетил общината с около 671 000 лева.

В средата на май по друго дело Старозагорският окръжен съд осъди бившия кмет на Сливен  на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Магистратите му наложиха и забрана да заема отговорни длъжности в общинската и държавната администрация в продължение на 3 г. Съдът намери за виновен Лечков в това, че като кмет на 19 февруари 2010 г. е превишил правата си и ощетил държавата с 14 642 лева.