Президентът Радев е бос, облечен небрежно - с къси панталони и потник. Десислава Радева е с шарени летни панталони. Двамата са се снимали с две деца от родопското село Вълчан дол. Снимката е направена в резиденция "Бояна".

Сред реакциите има одобрение за непринудената визия на президента и съпругата му, както и много негативни постове.

Снимката е качена в социалната мрежа от момиченцето Лили, което беше поканено от Десислава Радева преди време в президентската резиденция заедно с братчето си. Двете деца от Вълчан дол се грижат сами за болните си родители.

Съдбата им трогна много хора и в началото на юли те бяха гости на президентската двойка в резиденция "Бояна" по покана на първата дама.
Тя лично ги взела от дома им и те прекараха няколко дни със семейството на президента.

Снимката на четиримата предизвика противоречиви коментари във Фейсбук.
Едни поздравяват президента за постъпката и го обявяват за "народен човек", други обаче коментират, че той изглежда неприемливо - по потник и без обувки.

"Нормалните хора изглеждат точно по този начин! Адмирации!", гласи един от коментарите под снимката.

Други пък питат къде е ПР-ът на Радев. "Сигурно бабите на село са впечатлени че президента шляпа бос по паветата - и е с толкова добро сърце", гласи още един коментар.

Въпреки разнопосочните коментари относно външния вид на президента, повечето коментиращи са единодушни, че това не трябва да е последният трогателен жест към децата от Вълчан дол.