Една от причините, според колегите на починалия Васко Григоров, е огромният стрес, свързан със ситуацията в БДЖ, предстоящите уволнения и грубият административен натиск, на който са подложени всички стачкуващи.

"КТ „Подкрепа” и КНСБ изказват своите най-дълбоки съболезнования и съчувствия към близките на нашия колега", се казва още в съобщението на синдикатите. 

От синдикатите са разубедили някои от служителите на БДЖ да не започват гладна стачка, съобщи БНР.

По данни на стачния комитет около 89% от пътническите влакове в цялата страна са били спрени от движение през днешния шести пореден ден на ефективни протести. От 261 пътнически влака, които е трябвало да се движат по разписание между 8 и 16 ч., по заповед на ръководството на БДЖ са отменени 22, а 189 са спрели движение.

Общо 785 служители до днес са приели предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност, съобщават от холдинга. От компанията планират съкращаване на 2000 служители като една от мерките за реформи.
Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност.

Стачката продължава и утре, като за 14 часа е предвидена среща между ръководството на БДЖ и синдикатите.