18-годишният младеж е привлечен като обвиняем за това, че на 12 януари, в Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на своя съселянин Радослав Илиев, на 19 години, съобщиха от държавното обвинение.

Пострадалият е със счупена тилна кост вдясно. Това нараняване отговаря на медико-биологичния признак проникване в черепната кухина.

Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди, подчертават от прокуратурата.

Днес Районен съд-Бяла Слатина ще разгледа искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо кметския син.

Това са първите резултати от намесата на главния прокурор и прокурорите от Върховна касационна прокуратура в района. По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков. Предстоят и други действия на прокуратурата, пише още в официалното съобщение.

През март Цацаров пак разпореди такава проверка, но очевидно тя не е дала резултати.

В края на декември кметският Мартин Чоков отново бе замесен в побой, заедно с брат си Спас, в заведение в Бяла Слатина. Тогава обаче пребитият 29-годишен мъж се отрече от показанията си, а видеокамерите от мястото на инцидента се оказаха развалени във въпросната нощ.

Самият Ценко Чоков е вече пети мандат кмет и многократно се е замесвал в различни скандали. За последно около името му се разшумя, след като за поредната изборна победа си подари джип за 200 000 лева.

Битият: Псуваше ме не майка, викаше ми мангал

19-годишният студент от Галиче Радослав Илиев разказа преди два дни пред bTV какво се е случило, когато се прибрал след поредния изпит. Твърди, че кметският син му се нахвърлил на улицата без видима причина.

Спира срещу мен, на майка ме псува, мангал ми вика, слиза от колата, аз го питам защо го прави това, той въобще не ми отговори и ме удари. Качи се в колата и каза, че другият път ще бъде повече”, каза младежът.

След удар с юмрук в лицето младежът, който се възстановява след две операции на главата, пада на земята. Приятел го транспортира до врачанската болница, където е настанен с мозъчно сътресение. Пред стаята го пази полиция.

Илиев твърди, че ако беше постъпил в болницата в Бяла Слатина, Чоков-младши е щял да отиде да го заплашва.

Не искам да оставам сам, защото ме е страх за къщата ми, за живота на родителите ми”, каза още потърпевшият, който ще настоява полиция да охранява дома му.