Иширковеца е човекът, с който Колев е бил в една килия в арестите на Националната следствена служба в София. Според Савов в момент на депресия Лазар Колев се е разкаял и му е признал, че той е убил сестрите, съобщиха БТА, БГНЕС и "Фокус".

По неговите думи в нощта на престъплението Лазар Колев употребил алкохол и случайно качил на автостоп Росица и Христина. По-малката оставил в офис или сграда, собственост на вуйчо му Паун Лазаров - собственик на пазарджишка фирма. С по-голямата осъществил сексуален контакт, след което се стигнало до насилие и тя скочила от автомобила в движение и се наранила. По тази причина обаче се наложило да бъде умъртвена и по-малката сестра.

Според Иширковеца детайлите около двойното убийство му били разказани от Лазар Колев по време на разходка при престоя им в ареста. Двамата обаче са се познавали още от излежаване на присъди в Софийския централен затвор. В продължение на няколко дни в якето на Славов е било монтирано подслушвателно устройство с цел да бъдат записани признанията на Лазар Колев. По думите на Владимир обаче голяма част от подробностите около убийството Лазар му е споделял на ухо или чрез жестове.

"Взел съм мерки". Това казал Лазар Колев пред съкилийника си, когато той го попитал дали след убийствата има останал биологичен материал, секрет или друго, съобщи БГНЕС.

Заради разминавания в показанията на Лазар Колев и Владимир Славов бе разпоредена очна ставка, в която подсъдимият заяви, че не е споделял такива твърдения и е невинен.

Подробно бе разпитан и вуйчото на подсъдимия - Паун Лазаров, който отрече да е предлагал материална облага на семейството на приятелката на Колев за осигуряване на алиби. Пред магистратите Лазаров заяви, че прокурори са го притискали и заплашвали при разпити.

Защитата на Лазар Колев ще поиска видеоконферентна връзка с експерти от САЩ, Великобритания и Австрия, работили по експертизи, свързани със случая "Белнейски". Това съобщи пред адвокатът на подсъдимия - Марин Марковски, цитиран от БТА. Това е наше право, защото съдържа оправдателни доказателства, допълни Марковски. Пред съдебен състав днес бяха разпитани 10 свидетели, а утре ще се явят за разпит роднини на Лазар Колев и две вещи лица.

В Окръжния съд в Пазарджик днес е третият ден от процеса за убийството на Росица и Христина Белнейски. Подсъдимият Лазар Колев е обвинен в пет престъпления - за блудство, за изнасилванията на Христина и Росица и за убийствата им.

Вчера самият Лазар Колев заяви, че е изкупителна жертва, обвиненията срещу него са скалъпени, а съкилийникът му Владо Иширковеца е прокурорски свидетел. И обеща разпитът му в съдебната зала да е много интересен. Такъв обаче вчера не се състоя.

Последна актуализация в 18.45 ч.