Преследвали ли са патрулки колата на президентшата?

stat
16:27  |  8 февруари 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Става въпрос за нарушена координация на жандармерия и автомобила на НСО, превозващ Десислава Радева Става въпрос за нарушена координация на жандармерия и автомобила на НСО, превозващ Десислава Радева
Сн.: Официална фейсбук страница

Две патрулки на столичното Шесто РУ преследвали колата на първата дама Десислава Радева, защото мерцедесът не се подчинил на стоп палката им.
Това съобщи "24 часа".

Случката се разиграла вчера вечерта в София. Полицаите опитали да спрат мерцедес, подали знак с палка, но колата продължила. Последвало преследване, в квартал "Бояна" колата била спряна. За изненада на полицаите в нея се оказала първата дама Десислава Радева. Мерцедесът бил кола на НСО, управлявана от шофьор на службата.

По-късно от МВР съобщиха, че в хода на полицейска операция, в района на НДК снощи е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице. Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая.

Самата Радева не шофира, защото през 2014 г. й е изтекла книжката, твърдят нейни близки по повод появилите се твърдения, че е шофирала тя.

В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора. Това заяви шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов пред "24 часа".

Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби - не са разпознати колите, категоричен бе ген. Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. И обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката. Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов.Последно в Общество


Обединени патриоти все повече играят соло

Макар формално да са все още заедно, сякаш нищо вече не събира Обединените патриоти (ОП).