Малко след полунощ на 20 януари на телефон 112 получили сигнал, че е откраднат товарен автомобил "Мерцедес" с варненска регистрация, натоварен със зърно. Мъжът казал, че е бил отвлечен и после изхвърлен от камиона си.

Той спрял да си почине на паркинга край квартал "Мътница" до главен път Русе - Варна, когато към него се приближили няколко души и го натикали в камиона.
Принудили го да кара към село Мадара, но на няколко километра от мястото го свалили от кабината и изчезнали с камиона, в който имало около 20 тона жито.

Оказало се, че малко по-рано по същия начин и на същото място престъпниците се опитали да откраднат товарен автомобил "Скания" с варненска регистрация, шофиран от 48-годишен мъж от Горна Оряховица. Камионът обаче аварирал и те го изоставили.

„Поканени за разпит са няколко лица, които може да имат връзка със случая. Все още работим по случая”, каза на пресконференция по-късно днес директорът на полицията в Шумен комисар Любомир Христов, цитиран от Шум.бг. Той обясни, че двата камиона се стопанисват от фирми, които са свързани помежду си. Машините били няколко пъти препродавани и отдавани за ползване, като вероятно се касае за неуредени отношения между фирми.