Причината е уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот край язовир Батак и последвалата му продажба. Също така и за обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма „Престиж -Паунов„ ЕООД.

Председателят на групата на ГЕРБ в Общински съвет-Батак и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов. Сегашният Общински съвет обаче го отменя като незаконосъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена.

Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет на 3.11.2017 г. от 16.00 часа.

Дир.бг припомня, че по рано председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов попитан за случая каза, че този въпрос трябва да бъде зададен на БСП. Те са тези, които са много компетентни в опитите си да показват политическа воля в борбата с корупцията, коментира той.

До настоящия момент, колкото пъти сме участвали в избори, не сме успявали да спечелим община Батак, отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.

Запитан дали кметът трябва да подаде оставка, Цветанов обясни, че не би искал да коментира действията на кмет от друга политическа сила, защото това ще е намеса в действията на тази сила. Партията, която го е издигнала, трябва да даде отговори.

Във връзка с журналистическото разследване за кмета на гр. Батак и неговия син, от БСП припомниха че след последните местни избори през 2015 г., кметът Петър Паунов е напуснал БСП.

Левицата заяви още, че с наближаване на местните избори, атаките срещу кметове от БСП ще се засилват по политически причини. БСП винаги е имала принципна позиция - който е нарушил закона, трябва да понесе отговорност.

Като пример за несъществуващи обвинения левицата посочи кмета на Асеновград Емил Караиванов. Вчера обаче е станало ясно, че с постановление на Софийска градска прокуратура всички обвинения са отпаднали.