Засега КФН не коментира темата. За БНР Ранкова обясни, че причината за оставката е преминаване на нова работа и не пожела да коментира има ли напрежение в Комисията за финансов надзор. Очаква се Ранкова да стане съветник на президента Росен Плевнелиев по финансовите въпроси, съобщи "Дневник". От „Дондуков” 2 потвърдиха новината. 

Парламентът включи в седмичната си програма предсрочното прекратяване на мандата на Димана Ранкова. Тя е подала оставка от поста на 20 април.

Ранкова бе избрана за заместник председател на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност, на 15 юли 2010 г. Мандатът й беше 5-годишен, като тя остана на позицията по-малко от две години.

 Според слухове обаче оставката на Ранкова е свързана с вътрешните противоречия в комисията. Напрежението се изостри особено през последните месеци, след тихата война между шефа на КФН Стоян Мавродиев и финансовия министър Симеон Дянков. Раздорът между двамата тръгна след идеята на Дянков част от парите в Сребърния фонд да бъдат инвестирани не само в ДЦК, но и в акции, включително и български.

Дейността на Димана Ранкова бе пряко свързана с борсовата търговия
. Освен това Мавродиев се противопостави твърдо на приватизацията на стратегически енергийни фирми през борсата, което трябваше да съживи заспалия ни фондов пазар.


Димана Ранкова е завършила юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” – специалност „Право”. През 1995-1996 г. е стажант–съдия при Софийски окръжен съд и стажант в адвокатска кантора. От 1996 до 2001 г. работи в Комисията по ценни книжа и фондовите борси като главен експерт в отдел „Правен”, а в последствие като началник отдел „Нормативна уредба” на Държавната комисия по ценни книжа.
От май 2001 г. до март 2003 г. е член на Държавната комисия по ценни книжа. Със създаването на КФН през март 2003 г.
Димана Ранкова влиза в първия състав на комисията и е избрана за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”. От ноември 2009 г. до юли 2010 г. е член УС на Българска банка за развитие, а от декември 2009 г. до юли 2010 г. е председател на СД на проектна компания нефтопровод „Бургас – Александруполис”.