На 3 октомври в районната прокуратура в Асеновград постъпила преписка от МВР по жалба на Веселин Христев - вуйчо на прегазения в Катуница Ангел Петров на 19 г.
Жалбата е за заплаха за убийство от внука Кирил Рашков, отправена преди прегазването на младежа.
Вчера е образувано досъдебно производство срещу внука на Цар Киро, съобщават "Фокус" и БТА.

72-часовата мярка за задържане на внука на Рашков тече от снощи, уточни Димитров, цитиран от "Фокус". В четвъртък прокуратурата в Асеновград ще му поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 2 октомври 26-годишният Рашков бе обявен за общодържавно издирване, а вчера се предаде във Второ районно управление на полицията в Пловдив.

Определението, с което спрямо дядо му Кирил Рашков е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, не беше обжалвано, влязло е в сила и той остава в ареста, съобщиха междувременно от Съдебна палата в Пловдив.
На 30 септември Асеновградският районен съд постанови задържане под стража и за него по същото обвинение - за заплахи за убийство към Христев и жената, с която живее, на 23 септември в с. Катуница. Те са записани от охранителните камери пред дома на мъжа.

Решението можеше да се обжалва в тридневен срок. Рашков обаче не е обжалвал и насроченото за утре пред Окръжен съд-Пловдив съдебно заседание се отменя.

Синът на Кирил Рашков–Ангел е осъждан на 16 години затвор в Серес, Гърция, през 1996 г. за трафик на наркотици, разказа междувременно Стоян Тютюнаров – Гагарин, съсед на Цар Киро, цитиран от "Фокус". Според публикации в медиите той е излежал 7 години, но по думите на Тютюнаров и на неговите съседи Рашков-младши не е излежал присъдата си и е "бил заменен".
Мъжът от Катуница припомни, че снахата на Цар Киро беше хващана за кражби в Англия. Съпругата на Кирил Рашков, известна още като Царица Костадинка, пък бе арестувана на летище в Париж за джебчийство.

Три уволнения на данъчни инспектори
и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсени задължения на ромския бос, писа в.“24 часа”.

Съдът глоби с 1000 лв. адвоката на фамилията Рашкови - Даниел Ангелов, предаде БНР. Той не се яви днес на съдебно заседание в Пловдивския апелативен съд по обжалване на мерките за неотклонение на Георги Йорданов и Спас Христов.
Двамата са в ареста, след като блъснаха с коли четирима души пред къщата на Кирил Рашков в първата вечер на размириците.
Апелативният съд в Пловдив насрочи заседанието за 15 часа, когато обвиняемите ще се явят с назначен служебен защитник.