Камелия Бончева е била в добро здраве, съобщи МВР. Тя бе отвлечена на 10 юли т.г. при предаването на откупа и освобождаването на Ангел Бончев - отвлечен в нощта на 21 срещу 22 май и държан в плен 50 дни. По непотвърдена информация това е станало, след като похитителите забелязали, че тя е следена от полицията.
В неделя Бончев е получил обаждане от похитителите, че съпругата му ще бъде освободена същия ден, но това не се случило, предаде bTV. На другия ден той отново получил обаждане. Похитителите му наредили да дари парите, събрани за откуп на съпругата му. По техни указания дарението е трябвало да бъде направено публично в изявление по телевизията.
Вчера Ангел Бончев съобщи, че дарява за благотворителност събраните до момента от приятели 157 000 евро за откуп на съпругата му. С този жест той искал да направи добро, което се надява да му се върне (Виж линка).
От МВР уточниха, че дарението е направено за фондация "Утре за всеки", която работи с болни от рак на гърдата. По информация на bTV, цитирана от Фокус, самите похитители са посочил тази фондация.
Председателката Румяна Козарева отрече категорично, че парите ще бъдат предадени на похитителите и заяви, че ще бъдат използвани за построяване на рехабилитационен център.
Нина Хаджийска от инициативния комитет на фондацията заяви, че не познава семейство Бончеви и не знае защо Ангел Бончев е избрал именно тях.
„Предполагам, че се е обърнал към нас, защото е видял, колко струва човешкия живот. Фондацията е прозрачна, отворена, ако има някакво разследване не се притесняваме за нищо“, каза още тя и уточни, че парите са били преведени по банков път.
Прокуратурата няма информация около случая с намирането на Камелия Бончева, само това заяви главният прокурор Борис Велчев пред журналисти по повод случилото се.
Преди седмица бе разпространена версията, че именно съпругата стои зад отвличането на Бончев, която засега не се потвърждава.