Това каза отвлеченият и пуснат срещу откуп бизнесмен Киро Киров по БНТ в коментар за увеличаването на наказанията за отвличания, предаде БГНЕС.
Вчера парламентът гласува по-тежки наказания за похитителите с измемения в Наказателния кодекс.

Запитан дали е спокоен, че тези, които го отвлякоха, ще получат присъда, той каза, че не е сигурен дали задържаните са неговите похитители. Бизнесменът припомни, че не е виждал своите нападатели и няма как да ги разпознае, защото не е виждал лицата им и винаги са били с маски, докато е бил държан от тях.

"Парите са последното нещо, но би било добре да ми ги върнат, защото са много пари", коментира той в отговор на въпрос дали очаква да му бъде възстановена сумата за подкупа, който похитителите му поискаха в замяна на неговата свобода.
Според неофициална информация за свободата на Киров е платен откуп от 620 000 евро.

Киро Киров бе похитен на 28 март 2009 г. На 13 април той бе освободен, след като синът му плати 500 000 евро откуп. На 17 декември 2009 г. МВР съобщи, че при операция с кодовоте име "Наглите" са задържани 23-ма души, свързани с отвличанията през последните 2 г. Според полицията и прокуратурата сред отвлечените от групата на "Наглите" е и бизнесменът Киро Киров.