Петричанинът Константин Петров и гръцкият гражданин Димитриус Билиурас са обвинени за извършването на въоръжен грабеж в особено големи размери, предаде БТА.

Въоръжени и маскирани, те нападнаха в неделя посред бял ден обменно бюро "Аризона" и успяха да откраднат левове и валута на обща стойност 300 000 лева. По опита им да  избягат обаче, собственикът на чейнджбюрото Петър Околски и други местни хора успяха да ги задържат до идването на полицията.

42-годишният Билиурас бе докаран в съда в инвалидна количка, тъй като по време на бягството падна с мотор и бе ранен. След това той бе настанен за лечение в благоевградската болница под охрана, но сега ще бъде транспортиран в болницата на МВР в София.
В съдебната зала имаше и лекар, както и преводач.
"Замаян съм, но нека делото се гледа", каза гъркът.

28-годишният Константин Петров ще остане в ареста.
В тридневен срок защитата и на двамата може да обжалва наложената мярка пред Софийския апелативен съд.

Обирът, разиграл се като на кино, се превърна в истински екшън. Когато се опитали да избягат с парите, върху гърка се хвърлил петричанин, който гледал какво се случва от близкото кафене, и успял да му отнеме автомата, писа в. "24 часа". Билиурас обаче се измъкнал и се качил на паркиран отпред мотор, с който той и съучастникът му се придвиждвали. След него обаче тръгнал с джипа си собственикът на обменното бюро. Настигнал го и го блъснал, при което и моторът и автомобилът се преобърнали. Околски се измъкнал и се хвърлил върху гърка на земята, който оцелял само с  травма на главата.

В същото това време Костадин Петров хукнал по съседната улица. Пред една от къщите видял жена, която се готви да потегли с колата си, в която били и двете й деца - на 3 и 7 г. Той я изхвърлил от шофьорското място и се канел да седне зад волана. За късмет, мъж който случайно бил на тротоара, се нахвърлил върху него и успял да го извади от колата преди да потегли. При борбата върху асфалта човекът си счупил ръката, но заедно с негов приятел военен успели да обезвредят Петров.