Сигналът е получен в МВР около 8.20 ч., но все още не е ясно кога е извършен грабежът, уточниха оттам.  Криминалисти цяла сутрин разпитваха продавачите от съседните магазинчета дали не са видели нещо, но най-често срещания отговор беше "не", предаде БНТ.

По информация на Дарик радио трезорът е собственост на "Райфайзен банк" и се намира на ул. "Джавахарлал Неру" 46 в ж.к "Люлин" 6. В офиса не е имало денонощна охрана, но имало камери. Охраната на банката е открила взлома, когато е отишла на работа.

По първоначална информация са разбити 26 малки и 12 големи касети, съобщи "Фокус". Установено е, че вратата към трезора е била срязана, а СОТ-ът не е бил задействан, една от камерите била счупена. Тепърва спецполицаите ще преглеждат и записите от останалите две камери.

В имейл до БНТ от банката съобщиха, че техни служители уведомяват лично всеки наемател на разбита касета и уточняват съдържанието й. От Райфайзен коментират още, че щетите са застраховани до определен размер и всеки засегнат ще бъде обезщетен.

Според лепенка на витрината СОТ-ът на банковия клон е към столичната полиция. За сега не се казва дали сигналната система е била временно заглушена или е повредена от обирджиите.

На 2 май в София бе ограбен частен трезор на бул. "Евлоги Георгиев", като бяха разбити 509 касетки. Все още не е ясно колко пари и ценности на каква стойност са изчезнали. 51-годишният собственик Борислав Ралчев пък бе задържан и обвинен в незаконна банкова дейност, след като се разбра, че е държал големи суми пари на свои клиенти срещу лихва, които в последната година спрял да изплаща. Съдът го остави за постоянно в ареста.

Последна актуализация в 18.48 ч.