Той коментира това пред журналисти на церемонията по случай празника на МВР, след като преди дни се разбра, че сред дарителите са фирми, свързани с  осъдения на първа инстанция за източване на ДДС енергиен бос Христо Ковачки и близкия до него футболен шеф Никифор Вангелов, също разследван.

"Изключително важно е и това е хубаво да бъде отразено, че тази информация, която беше публикувана, е предоставена от МВР за всички тези фирми и дарения. Но некоректното поднасяне е връзката с Христо Ковачки. Ковачки никъде по никакъв начин не фигурира в управителните тела на тези дружества. Мога да кажа, че от март месец 2008 г. до единайсти месец 2008 г. Вангелов е сключил 3 договора, след което са вписани двама нови управители, той е излязъл. А от 2009 г. е водено досъдебно производство във връзка с това, което вие всички сте запознати (за източване на ДДС – бел. ред.)", обяви вицепремиерът, цитиран от "Медиапул".

Според него това е доказателство, че няма лица, които да са защитени или привилегировани, когато се съберат достатъчно доказателства, за да се започне разследване срещу тях.
"В тази посока не смятам, че има някакъв проблем", категоричен бе Цветанов.

Цветанов даде примери за още дарения, които МВР е получило като благодарност, цитира го bTV. Единия път "Лукойл" дарили след задържане на група, източвала гориво, а другия бил покрай натрупалия се голям джакпот в тотото.
„Когато приключи всичко нормално, вече се удариха шестиците от ТОТО-то, тогава всъщност Спортният тотализатор ни благодари и ни направи дарение от 10 компютъра. Кажете ми с какво сме привилегировали тотото или „Лукойл”, когато са оценили това, което сме направили? Защото ние сме им ограничили щета за пъти пъти повече - щета, направена от организираните престъпни групи”, изтъкна министърът.

По повод изказването на колегата му Симеон Дянков пред bTV, че е добре пари от съмнителни дарители да се върнат, Цветанов каза единствено, че не бил запознат с думите му, тъй като по същото време гостувал в студиото на ТV7.
Вътрешният министър обаче бе категоричен, че дарения няма да се връщат. Както вече стана ясно, МВР е получило 6.5 милиона лева само до края на март.

Цветанов съобщи, че в момента се подготвя още едно дарение, което МВР ще получи от компания, съобщи "Дневник". Става дума за сграда, използвана като общежитие, но вече е отпаднала тази необходимост.
"В момента ние се нуждаем от подобна сграда, защото там, където се помещаваме, всъщност ние обитаваме една детска градина в един квартал в един областен град. МВР ще инвестира определени средства в тази сграда, но те ще са в пъти по-малко, отколкото за ново строителство за районно полицейско управление в този квартал", поясни той.