Пострадалата е подала жалба в РПУ-Враца, че вчера е посетила спешния център, където е избухнал скандал между нея и мъж, който се представил за лекар, предаде "Фокус".

В хода на разпрата на жената е бил нанесен побой. Криминалистите установили, че мъжът, пребил пациентката, е лекар от София, който е бил на смяна в Центъра за спешна помощ във Враца. Преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура-Враца с мнение за образуване на досъдебно производство.

През последните две години обаче зачестиха случаите на насилие срещу медицински специалисти при и по повод упражняване на професията им. В края на миналата година депутатът от ГЕРБ Станка Шейлекова и група народни представители от почти всички парламентарни групи внесоха искане за промени в Наказателния кодекс. С него се предлагаше по-високо наказание на извършител, който е нанесъл телесна повреда на медицински специалист. Депутатите обаче отхвърлиха предложението.

В началото на април т.г. двама братя от Пазарджик - на 39 и 43 години, пребиха лекар в хирургичното отделение на областната болница и изпочупиха имущество заради смъртта на 63-годишната им майка.