Сигналът за побоя е подаден в РПУ-Сандански вчера по обяд, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Пребитият Васил Л. е транспортиран в МБАЛ- Сандански, където след направения му преглед, е установена фрактура на глезена на десния крак и наранявания в областта на тялото и главата.

24-годишният мъж, който е от Гоце Делчев, пристигнал в Катунци, за да участва в търга. След като подал офертата си, той бил изведен от сградата на горското стопанство от трима непознати за него мъже, които му нанесли множество удари с палки и боксове. Според пострадалия, нападателите са били извикани по телефона от 35-годишен мъж от село Пирин, който е задържан от полицията за 24 часа.

По информация на вестник "Струма" арестуваният е бизнесменът Атанас Главчев, който има фирма за добив на дървесина. Пребитият Васил пък разказва, че Главчев първо го заплашил, после му казал да се маха от търга.

"Търгът бе насрочен за 9.30 ч. Аз представих офертата на фирмата, която представлявам. Атанас Главчев се опита да ме заплаши и ме прикани да напусна сградата, за да не ми се случи нещо. Аз предадох офертите на фирмата. След това бях вкаран в една стая и вътре нахлуха трима биячи, които ме налагаха с бухалка и железа", допълва мъжът.

Кметът на село Катунци Георги Коцев, който е оказал помощ на пребития Васил, е възмутен от случилото се.
"Изумен съм, че лесничеите се правят, че нищо не са видели. Момчето дойде залято в кръв, неадекватно. Едва е стигнал до кметството със спукана дясна гума на колата. Не мога да повярвам, че в това време се случват тези неща. Сега ще пусна докладна до министъра на вътрешните работи, до областния управител и до шефа на полицията в Сандански. Кой позволява на явен търг някой да налага рекет, какъвто имаше през далечната 93-та година?", категоричен е кметът.