През август Върховният съд на Индия потвърди смъртната присъда на Касаб за нападенията, отнели живота на 166 души, а индийският президент отхвърли молбата му за помилване.

Днес сутринта в 7.30 часа местно време (2  ч. по Гринуич) той беше обесен в затвора Йервада в щата Махаращра, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

24-годишният пакистанец Мохамад Аджмал Касаб, член на радикалната ислямистка групировка Лашкар-е-Тайба, беше осъден на смърт през май 2010 г. за убийства, военни действия срещу Индия, заговор и тероризъм. Той беше единственият оцелял от групата нападатели. Останалите деветима бяха убити при намесата на силите на реда.

От 26 до 29 ноември 2008 г. десетимата тежковъоръжени престъпници откриха огън в сградата на железопътната гара "Виктория", взеха заложници в петзвездните хотели "Тадж Махал" и "Оберой", нападнаха ресторант и полицейски участък. Атакувани бяха общо седем обекта, включително градска болница и еврейски център.

Касаб бе признат за виновен като участник в касапницата на гарата, където бяха убити 52-ма души, и съдът постанови да бъде обесен. Индия обвини базираната в Пакистан групировка Лашкар-е-Тайба, че е организирала тези атентати с подкрепата на "елементи" от пакистанската армия. Исламабад обаче категорично отрича.

Индийският 11 септември