Заповедта на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев е от 15 юли. Това научи БТА от полицията. От там уточниха, че официално уведомление за уволнението на Милен Димитров е изнесено в дирекцията на 17 юли.

Във фоайето при централния вход на дирекцията има закачено съобщение за уволнението на комисар Димитров. Писменият документ изглежда като окачен на Стената на позора, съобщава „Флагман”.

На 2 юли тази година комисар Милен Димитров бе отстранен от поста директор и срещу него бе образувано дисциплинарно производство. Тогава от полициятa откaзaхa повече коментaр, а комисар Димитров излезе в отпуск. След това, вследствие на стреса му, се обостри старо заболяване, свързано с дискова херния и той беше в болнични. От тогава нямаше данни за резултатите от хода на проверката срещу него.

За мястото му се спрягаше шефът на ОД на МВР в Благоевград комисар Георги Костов. От 13 юни функциите на комисар Димитров изпълняваше заместникът на комисар Димитров - Калоян Калоянов.

Димитров оглави бургаската дирекция на вътрешните работи през 2009 г., по времето на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Той запази поста си и при смяната на правителството през 2013 г.
Един от знаковите му професионални успехи е разбиването на структурите на Димитър Желязков - Митьо Очите.