Бизнесменът беше открит мъртъв вчера в хотел "RIU Правец Ризорт", където отседнал предишната вечер на връщане от Варна към София.

По неофициална информация на "По света и у нас" въпросната жена вече е разпитана. Засега обаче не са известни никакви подробности за самоличността й, нито в какви отношения са били двамата. От прокуратурата и МВР обаче отказаха да коментират дали биреният бос е бил в компанията на жени или не в хотелската си стая и дали при огледа са  намерени следи от употреба на позволени и непозволени стимуланти.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че аутопсията потвърждава първоначалното заключение на съдебен лекар, че смъртта на президента на федерацията по баскетбол не е насилствена.
Бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, е заключението на тримата патоанатоми, аутопсирали трупа днес.

От прокуратурата поясниха, че образуваното досъдебно производство и назначената допълнителна медицинска експертиза трябва да изяснят напълно всички обстоятелства около смъртта на Михов.
Назначени са и лабораторни експертизи, които да установят дали Михов е приел лекарства, стимуланти или други химически вещества, които могат да доведат до неговата смърт, допълва БНТ.  Причината за нея обаче ще стане ясна след 15 дни, когато бъдат готови резултатите от химическия анализ на кръвта на бизнесмена.

В софийската окръжна прокуратура засега е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител, но не заради данни за това, а тъй като такава е практиката. При всички такива случаи, ако не бъдат събрани доказателства, то се прекратява.

Днес БФ "Баскетбол" официално отмени всички срещи от официалния календар на Националната баскетболна лига, които трябваше да се играят в събота заради опелото на председателя на федерацията Михаил Михов, предаде БГНЕС. Поклонението ще бъде в събота от 13.00 часа във варненския катедрален храм-паметник Свето Успение Богородично.