Резултатите от взетите химически проби за наличие на алкохол, наркотици и други вещества в кръвта, ще бъдат готови най-вероятно до седмица, каза завеждащият Центъра по съдебна медицина в Александровската болница Станислав Христов, цитиран от БНР.
От Съдебна медицина се въздържаха от друга информация за резултатите от аутопсията.

По-късно обаче от прокуратурата официално съобщиха, че са получили заключението от аутопсията на тялото на Михаил Михов. Първоначалните данни сочат, че се отнася за бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака, се казва в съобщението.
От прокуратурата уточняват, че след извършването на допълнителни лабораторни изследвания, които ще да отнемат около 2 седмици, ще бъде изготвено окончателното заключение на тройната съдебно-медицинска експертиза.

От държавното обвинение потвърдиха, че в Софийска окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 НК - убийство, което е рутинна процедура до окончателното отхвърляне на тази версия с експертизи.

По-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР-София главен комисар Николай Николов заяви, че категорично стои зад думите си, че причините за смъртта на шефа на баскетболната федерация не са насилствени, съобщи телевизия TV7. Същото заяви и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той помоли да не се спекулира в публичното пространство с този случай и уточни, че резултатите от аутопсията не са стигнали до МВР, предаде "Фокус".

Тялото на 47-годишния бизнесмен бе открито вчера по обяд в хотелска стая в Правец. Още при първоначалния оглед съдебният лекар заяви, че няма следи от насилие и че смъртта е настъпила от масивен инфаркт. 

Името на Михаил Михов (Мишо Бирата) нашумя в средата на януари. Скандалът с него избухна след появата на записи от СРС между Бойко Борисов, Ваньо Танов и Антоний Странджев. В тях Борисов нарежда на Танов да изтегли митничарите от завода за бира "Леденика", собственост на бизнесмена. В друг запис тогавашният зам.-шеф на митниците Странджев признава, че Михов споделил с него, че си плащал на всички власти и недоумявал защо бил тормозен.

Всичко, което излезе в публичното пространство, това не са мои думи, каза тогава Михаил Михов.

Последна актуализация в 13.30 ч.