Сигналът за тежкия пътен инцидент между лек автомобил „Мерцедес” с великотърновска регистрация и камион „Мерцедес” със софийска регистрация е подаден в 13,41 часа.

По първоначална информация лекия автомобил се е движел с превишена скорост и излизайки от завой се е завъртял на пътното платно, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е ударил в камиона, след което е изхвърчал в канавката.

Шофьорът на колата – 27-годишнен мъж от село Върбовка и спътникът му 19-годишно момче от село Димча са загинали на място. Водачът на товарния автомобил – 31-годишен мъж от Панагюрище не е пострадал. Той е изпробван за алкохол с техническо средство, а пробата е отрицателна.

Само през последните три дни във Великотърновска област при катастрофи изгубиха живота си петима души.
В неделя между свищовските села Драгомирово и Овча Могила след челен удар между микробус и лек автомобил "Сеат" загинаха двама младежи - на 20 и 22 години.

Снощи 19-годишен младеж без книжка загина между селата Дичин и Лесичери. Той е шофирал лек автомобил "БМВ" с несъобразена скорост, изгубил е контрол и се е ударил в две крайпътни дървета. При катастрофата бе ранена и спътничката му - 21-годишна жена, която бе настанена във великотърновската болница.