Днес той, съпругата му Мариана и другите 7 подсъдими имат право на последна дума пред магистратите по обвинението за злоупотреби със 7,5 млн. евро по програма САПАРД.
В понеделник прокуратурата поиска 17 години затвор за Николов, 14 - за жена му, и по 12 за останалите подсъдими.

Бизнесменът помоли още присъдата му да бъде справедлива, а не само подписана от съдебния състав.
Според него всички, които са се изказвали по неговото дело, в това число премиери и министри, чиновници, журналисти и политици, не са прочели нито един ред от събраните материали, но са се изказвали на колко години да бъде осъден, предаде БТА.
Накрая той се обърна към съда с призива да бъде напълно оправдан.
"Обществено политическият натиск е твърде голям и не вярвам, че ще бъда оправдан", каза обаче по-късно Николов пред журналистите, като ги обвини, че се интересуват от това коя партия била на власт.
Той бил готов да се обзаложи, че ще бъде осъден, дори събирал изрезки от публикации и пазел записи от предавания, за да има архив.

"В много случаи законът бива пренебрегнат, за да се угоди на една или на друга политическа сила. Явно е, че и според ГЕРБ трябва да бъда осъден", добави той и прогнозира, че Цветан Цветанов ще бъде избран за президент и делото "САПАРД", ще е "едно от малките камъчета", на които сегашният министър щял да стъпи. (Неотдавна лично премиерът Бойко Борисов съобщи, че кандидатът на партията за държавен глава ще бъде именно Цветанов - б.р.)
"Някои са готови да газят по трупове, само за да бъдат повишени", категоричен бе подсъдимият.

Адвокатът му Менко Менков пък заяви, че имената на подсъдимите не трябва да  се съобщават, а само техни инициали, докато присъдата не влезе окончателно в сила.

Освен Николов и друга подсъдима по делото - Петя Хаджииванова, отправи упрек към журналистите и заяви, че през цялото време са били писани небивалици. Заради тях е трябвало да обяснява на всички свои роднини, че нищо лошо не е направила.
Техният съпроцесник Валентин Ангелов заяви, че заради публикациите в медиите вече се чувствал осъден.

Една седмица Софийският градски съд ще обмисля решението си по делото. Идната сряда се очаква да бъде произнесена присъдата.
Марио Николов вече бе осъден на 10 години затвор за прането на източените пари.

Вижте видео от изявлението на Марио Николов